Virtuálisan készül fennállásának 25. évfordulójára a Fonó

2020. 05. 17.

Ősszel ünnepli 25. születésnapját a Fonó, a zeneház a járványhelyzet miatt most az online térben készül a jubileumi évadra. Az évforduló alkalmával szeretnék elismerni azokat a művészeket, zenekarokat, produkciókat is, akik meghatározták a Fonó első negyedszázadát.

A héten elindult a Fonó25 szavazás nevezési fázisa. A második körben a beérkezett nevezések közül lehet majd kiválasztani szavazással a legjobb előadókat, produkciókat. A kategóriák győzteseit a Fonó születésnapi évadnyitója keretében ősszel hirdetik ki.

„Az elmúlt 25 év során a Fonó igazi branddé nőtte ki magát, eredményeinket pedig legfőképp azoknak a művészeknek és zenekaroknak köszönhetjük, akik a Fonóból indultak vagy akiknek pályája rövidebb-hosszabb ideig összefonódott a miénkkel. Születésnapunk alkalmából éppen ezért nem szeretnénk az ő ünneplésükről sem megfeledkezni, őket is szeretnénk elismerni, hiszen velük együtt teljes az életünk. Éppen ezért indítunk el egy szavazást” – írják.

A Fonó a rendkívüli helyzet alatt a zárva tart, ebben az átmeneti időszakban online tartalmakkal várják közönséget. Keddenként Berecz István, a Fonó népzenei művészeti igazgatójának online szólótánckurzusához lehet csatlakozni kezdőként és haladóként egyaránt. Csütörtökönként Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője tart énekkurzust, amelyen most Maros-Küküllő menti, magyarlapádi énekeket lehet tanulni, szintén igazodva az eredeti táncanyaghoz.

A zeneház munkatársai online videóinterjúkat készítenek hétről-hétre a nép- és világzenei szcéna alkotóival, azokkal a művészekkel, akik meghatározzák a Fonó arcát. Szintén az évforduló kapcsán várják azokat a fonós emlékeket, történeteket, képeket és tárgyakat fotózva, vagy szkennelve, amelyeket örömmel osztana meg a közönség másokkal. A szavazás kategóriáinak győzteseit a Fonó születésnapi évadnyitója keretében ősszel hirdetik ki. Voksolni a www.fono.hu weboldalon lehet.

Forrás: Kultúra.hu

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink