VIDEO PREMIER: Egy kézbe vehető videóklip avagy Megjelent a Red One House zenekar első videóklipje

2020. 11. 26.

Pár hete egy nagy boriték érkezett a szerkesztődégünkbe. Fura mód nem partneri szerződés volt benne, hanem egy képregény. Miért küldenek egy zenei terjesztőnek képregényt? Itt a sztori.

A szokásoktól eltérően idén szeptember végén került megrendezésre a XVI. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál. A Magyar Képregény Szövetség által szervezett vasárnap délelőtti program első vendége a Red One House zenekar volt. Az idén két utcazenei fesztivált (Ceglédi, Angyalföldi) megnyerő veresegyházi blues-rock banda az alkotókkal közösen mutatta be képregényét és az abból készült videóklipjét, ami egy lehetséges alternatívát kínál a képregények zeneipari felhasználását illetően. A beszélgetés résztvevői nemcsak magát a produktumot, hanem a munkafolyamatok egyes részeit is felfedték a járványügyi helyzet miatt korlátozott létszámú közönség előtt.


Az asztalnál (balról jobbra) Demus Zsófia (Magyar Képregény Szövetség), Pál Zoltán Márk (Red One House), Madarász Gergely (Majomdaráló), Gerő András „Hex” (Kill Monday Management)
Fotót készítette: Dancs Enikő Bianka

A zenekar képregényéhez az alapot a tavaly megjelent „Minden létben két kanál” kislemezükön található „Tolom a nőt” című daluk adta. A képregény egy hokum történetet tartalmaz, amelyben a főhős egy stoppos, akinek a különös kaland végén bekötik a fejét. A hokum műfajra jellemző kétértelmű, pikáns dalszöveghez a jól illeszkedő komikus vizuális világot a képregény alkotó Madarász Gergely teremtette meg. A képregény egy cd mellékletet is tartalmaz, így aki megvásárolja a kiadványt egy komplett klipet vehet a kezébe. 

Képek a Tolom a nőt című képregényből (Készítette: Madarász Gergely) 

A már kész kiadvány adta a további ötletet a zenekarnak egy valódi szöveges-animációs videóklip elkészítéséhez, amelyet Gerő András Péter „Hex” által fémjelzett Kill Monday Managment valósított meg. A klippel szemben a legfontosabb elvárás az volt, hogy a már meglévő képregény anyagból készüljön el és ne egy teljesen új animációs videó jöjjön létre. Természetesen a dal instrumentális részeihez szükség volt pár új rajzra, de ezek csak színesítették a már meglévő történetet. A statikus képregény képkockák apró animációk, effektek és kamera mozgások által kelnek életre a klipben. Az így elkészült közel három perces videó sok apró szórakoztató részletet tartogat a néző számára, ezért érdemes többször megtekinteni. 
Reméljük lesz még folytatás…



 

A zenekar eddig megjelent lemezeit ITT töltheted le.

www.redonehouse.hu 
https://www.facebook.com/redonehouse 
https://www.instagram.com/redonehouse
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink