V’73 archív felvételei és Dévényi Ádám életmű-válogatása először digitálisan

2023. 04. 26.

Moiras Records kiadásában és a Dalok.hu terjesztésében jelentek meg a legendás magyar progresszív rock trió archív felvételei és sok ismert sláger szerzőjének a válogatása.

V’73: Seven Pieces for Keyboards, Bass Guitar and Drums


 

Törzshelyétől, a Volán klubtól kölcsönözte rövid nevének első felét a hetvenes évek legendás magyar progresszív rock triója. A szám pedig az alapítás évét jelzi. Együtt játszott itt Lerch István és Herpai Sándor (akik innen a V’Moto-Rockhoz igazoltak), valamint Sáfár József, a P. Box későbbi oszlopos tagja. Az együttes vérbeli progresszív hangulatú számai digitális formátumban mindmáig kiadatlanok maradtak.
A felvételek 1973-1976 között készültek a prog-rock trió koncertjein. ITT találod a digitális platformokon.

 
Dévényi Ádám: Elmúlik - jelen


 

Dévényi Ádám életmű-válogatása több évtizednyi alkotómunka gyümölcsét öleli fel. A dalszerző-énekes a Bikini együttes szövegírójaként vált ismertté, azonban a rockzenekar valójában a szerző kész dalait dolgozta át. Így olyan slágerek fűződnek Dévényihez, mint a Közeli helyeken, vagy az Adj helyet magad mellett. Pályatársai kimagasló tehetségként, korának kiemelkedő lírikusai közt tartották számon. Dévényi érzékeny dalköltői világa jól körbejárható válogatásunk segítségével.

ITT hallgatható meg a lemez a streaming platformokon.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink