Tóth Dóri és Konsiczky Dávid duó különleges zenei kalandozása

2020. 07. 24.

Tóth Dóri és Konsiczky Dávid duója egy igazán különleges zenei kalandozás az ambient világába. A külön-külön már több sikeres formációban zenélő páros most egy albumnyi lassú eletronika erejéig egyesítette erőit, aminek eredményeképp megszületett az All is well című nagylemez anyaga.
Konsiczky Dávid neve talán a Csaknekedkislány zenekar gitáros-zeneszerzőjeként lehet a legismerősebb, ami után elsőre meglepőnek tűnhet a Magnetifique megszólalása. Pedig Dávid számára egyáltalán nem ismeretlen terep az elektronikus zenei irány: korábban  ACHLS néven szólóban már készített ambient anyagokat, illetve ő Kemény Zsófi társadalomkritikus trash-rap projektje, a Sophie Hard zenei agya is. Ezen kívül számos rövidfilmhez, animációhoz és reklámhoz készített már zenét, egyik kiemelkedő munkája pedig Hartung Attila nagy port kavart első, FOMO című nagyjátékfilmjének zeneszerzői és zenei szupervízori szerepköre.
Dávid zenei inspirációival tehát már sok helyen találkozhattunk, a Magnetifique azonban 2019-ben nyerte el végleges formáját. Dávid ugyanis úgy döntött, ezek a dalok vokállal kiegészülve lennének igazán egészek, ekkor került a képbe a zenei berkekben szintén nem ismeretlen Tóth Dóri.
“Dávidnak már volt egy csomó ötlete, szinte kész dalok is voltak már akkor. A vicces az, hogy először azt találtuk ki, hogy legyen teljesen halandzsa az ének, aztán idővel csak bekúsztak a szövegek, amiket pedig felváltva írtunk a dalokhoz.”
Tóth Dóri hegedűs-énekesként az elmúlt 8 évben számos különböző projektben vett részt a gyerekzenekartól a technoig. A Nunki Bay Starship frontembere, de Bródy János vagy a Ricsárdgír rajongóinak sem idegen, ezen kívül szeptemberben indítja a mindfulnesst és az éneklést összekapcsoló mentorprogramját.
A fiú-lány duó tehát rengetegféle zenei tapasztalatot gyúrt össze első közös lemezén, ezt a sokszínűséget pedig addig csiszolták, míg egy kiegyensúlyozott, koherens anyagot nem kaptak, amit ők maguk digital ambient sadnessként definiálnak. A masteringért Deutsch Gábor Anorganik felelt. Félreértés ne essék, az All is well nem egy túlpolírozott album, sokkal inkább egy izgalmas kitérő, amiben egyszerre van jelen a két féle zenei tudása és a tét nélküli közös munka öröme.
Magnetifique - All is well - Youtube: https://youtu.be/EsT0-igeZa4
Magnetifique - All is well - Spotify: https://bit.ly/alliswell_magnetifique


--------


Mikor alakult:
2019-ben találtuk ki, hogy csinálhatnánk egy közös albumot, ami merőben más lenne attól, amit egyébként a többi zenekarainkkal csinálunk.
Hol alakult:
Budapesten
Tagok, hangszerek:
Tóth Dóri - ének
Konsiczky Dávid - szintetizátorok
Stílus: digital ambient sadness
Hatások: Nils Frahm, Kaitlyn Aurelia Smith, Flying Lotus, Sylvan Esso
Kiadó: -
Történet: Dávid szeretett volna egy második elektronikus albumot írni. Először arra kérte fel Dórit, hogy sample szerűen énekeljen fel neki pár sávot, hogy a dalok ne legyenek annyira ridegek. A közös munka során rájöttek, hogy van közös mondanivalójuk és közös koncepciójuk. Így sok új dalt írtak együtt, míg végül egy teljesen új formáció és album lett belőle.
Megjelenések: Body and Soul EP (2019), All is well (2020)
Küldetés: Megváltani a magyar elektronikus popzenét
Jövőkép: Zöld bársony kezeslábasokban fújni a csillámport és táncoltatni az embereket szomorú dalokra.
Mellékprojektek: Tulajdonképpen ez mind a kettőnk mellékprojektje a többi fő projektünk mellett, amik: Nunki Bay Starship, Csaknekedkislány, ACHLS, Sophie Hard
Szexepil: Kütyük (és kutyik) minden mennyiségben.
Legnagyobb eredmény, elismerés: A barátainknak tetszett (meg amúgy valószínűleg az ellenségeinknek is).
Közeljövőbeli tervek: Megtanulni focizni. Ja, nem.
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 01. 08.
A rangos amerikai magazin a BMC több tavalyi albumát külön is díjazta. Ezzel a magyar kiadó a világ legnevesebb jazz kiadóival került egy platformra.
2021. 01. 08.
Lila Lambóban érkezik az év trackje, amit a koronavírus sem állíthatott meg Hurrikánnal jön a slágergyáros trió - Gáspár Laci, Majka és Lotfi Begi óriási kollabbal jelentkezett.
2021. 01. 08.
Hosszú évek óta komoly fájdalmakkal élte hétköznapjait Kutzora Edina énekesnő, a Yonderboi egykori, az Erik Sumo Band Band jelenlegi énekesnője.
2021. 01. 04.
Bár 2020 kétségkívül nem a fellépésekről szólt, idén nyáron két, nemzetközileg is számos elismerést kivívó zenekar, a Mörk és a The Qualitons egyesített erőit egy (pontosabban kettő) mindent elsöprő koncerten.
2021. 01. 03.
“Ha nincs karantén, nincs Nunki 50% lemez sem.” - különleges felállással és albummal búcsúzik 2020-tól a Nunki Bay Starship. A Nunki Bay Starship legénysége vagyis annak egy része egy igazi ínyencséggel járul hozzá az idei karácsonyi menühöz.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink