Szólni kell - Itt a Hiperkarma új albuma

2024. 09. 16.

A Hiperkarma már rég Bérczesi Róbert szóló projektje, de a jó hír az, hogy még nem apadt el a forrás és ő újra és újra képes megörvendeztetni minket a varázsvilágából hozott szavakkal. A rossz nyelvek szerint a drogfüggőségét felváltotta a munkamánia, aminek csak örülni tudunk.

Az új album ITT tölthető le, CD minőségben is.

elértem mindent
amire vágytam kamaszkoromtól
sokáig tartott
de azért nem olyan túl soká
valóra váltak
amiket álmaimban elképzeltem
ez igencsak jó így
de innen tovább hová?

Erre a kérdésre keresi a választ Robi az új lemezén, ami egy retrospektív albumnak is vehető.

„Az album java részét december 24. és január 24. között írtam meg pezsgő magányban és áldott nyugalomban, eddigi életem egyik legvarázslatosabb időszaka volt ez, pedig Istennek hála volt már belőlük jó néhány. Kamaszkori zenei és szövegi gyökereimhez tértem vissza egy kicsit, ifjúságom ártatlan éveihez, ahhoz az érzéshez, ami akkor öntött el, amikor először pengettem le két akkordot egymás után.
Mindemellett az is igaz, hogy ennyire összetett vokálharmonizálást még egyetlen HIPERKARMA-albumra sem dolgoztam ki, mint erre. Azért csináltam, mert engem csak ez a hangzás és harmóniavilág képes megnyugtatni, egyszerűen fizikai jó érzést okoz a lelkemnek ez a fajta rezgés.
Tudom, hogy a számokban nincsen semmi aktuálisan trendi dolog, se elektronika, se rappelés, se semmi más modern faxni, de nekem nagyon jól esik őket meghallgatni, és még jobban elénekelni. Ezen felül külön öröm volt számomra, hogy – mivel bakeliten is megjelenik az anyag – a dalsorrend összeállításánál ismét A-B oldalban gondolkodhattam."
- mesélte a szerző a Lángolónak https://langolo.hu/szolni-kell-dalrol-dalra-a-hiperkarma-legujabb-lemeze/

hívószó
könnyebb most hogy megtudtam
milyen ha másnak jó
jobb odaadni mint mástól kapni meg a fényt

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 10. 13.
Lehet jobb, mint amikor két ember szerelméből születik új zene? És ha ez a két ember két különböző kultúra gyermeke, még izgalmasabb az eredmény.
2024. 10. 08.
2019-ben hódították meg a magyar közönséget, tavaly a Budapest Arénában adtak telt házas koncertet, idén már - közkívánatra - az MVM Dome színpadára tér vissza a Gianluca Ginoble, Piero Barone és Ignazio Boschetto alkotta Il VOLO együttes.
2024. 09. 30.
A southern rock műfajban tevékenykedő Asphalt Horsemen új albummal jelentkezett.
2024. 09. 30.
Pár napja jelent meg a Sonic Bear Punch zenekar legújabb viedó klipje "Minden visszaszáll" címmel, de év végéig még várható újabb megjelenés.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink