Szesztay Dávid – „Határtalan” távlatokat nyít

2020. 05. 04.

Szesztay Dávid (Kiscsillag, Santa Diver) multiinstrumentalista zeneszerző 2018 novemberében jelentette meg első, Dalok bentre  című szólóalbumát. A lemez kapcsán  megalakult zenekarral azóta számtalan helyen koncerteztek, nagyon jó a fogadtatása mind az albumnak mind az élő verziónak. Az utóbbit megörökítendő tavaly tavasszal egy live session videósorozattal jelentkeztek, majd ez év elején a tavaszra tervezett három dalos EP előfutáraként a címadó, Határtalan című új dallal, és most megérkezett a Határtalan EP 

Fotó: Ajtay Zoltán

Dávid a felvételről:


"A Szabadon, Valamit érzek és a Határtalan című dalokat 2019 nyarán írtam. furcsa érzés visszatekinteni erre az időszakra, főként ebből az elszigeteltségből amiben mostanában élünk. A Szabadon talán a legszemélyesebb, legviharosabb és őszintébb hangvételű dal amit eddig megjelentettem, a Valamit érzek bizonyos szempontból az ellenpontja, egy kiüresedett állapotból indul ki amibe lassan újra beleköltözik az élet. A Határtalan pedig az állandó mozgást, utazást képviseli számomra ebben a sokszor hovatehetetlen és szürreális világban. Az egész kis album elég széles érzelmi és dinamikai skálán mozog köszönhető ez annak is, hogy a Dalok bentre felvételeitől eltérően most akusztikus dob alapokat vettünk fel amiket természetesen a zenekari felállás dobosa Klausz Ádám játszott fel. A dobfelvételeket Fenyvesi Márton készítette a Sinistra stúdióban, a további hangszereket én játszottam fel és a keverést is én végeztem el a saját stúdiómban."  


Szesztay Dávid keresett film- és színházi zeneszerző, néhány műve meghallgatható a YouTube csatornáján

A Kiscsillag nemrég adta ki az új albumát, amelyhez vicces karantén klip készült.

A Santa Diver is jelentkezett új lemezzel márciusban,  ITT olvashatod el az interjúnkat a zenekarral.

Szesztay Dávid Facebook oldala: https://www.facebook.com/SzesztayDAVIDofficial/

Az eddig megjelent albumáit ITT tudod letölteni.
 
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink