Székelyföldi Legendárium Hangoskönyv

2020. 07. 21.

A Visus Kulturális Egyesület kiadványa által az erdélyi mondák és legendák újra a köztudatba kerülhetnek, s mindenki számára hozzáférhetővé válhatnak. Böjte Csaba ajánlásával.

A Székelyföldi Legendárium könyvet így mutatta be Böjte Csaba:

„Gyermekneveléssel foglalkozom és tudom, hogy a gyerekeknek eszménykép, példakép kell. Olyan személy, olyan történet, amelyben az ő kis életük gondjait, problémáit fellelik és útmutatást is kapnak a megoldásukhoz.

Régebben ezeket a legendákat, történetecskéket, eseményeket azért mesélték, cifrították, szépítették, hogy az embernek erőt adjanak ahhoz, hogy megvívja a maga kis harcait.

A mai ember is találkozik a nehézségekkel, gondokkal, a gyermekeink is, úgyhogy nagyon örvendek ennek a sok legendának. Nem is gondolnánk, hogy ilyen kis területen, mint a Székelyföld, ennyi érdekes és izgalmas dolog történt. Igazából minden történet arról szól, hogy érdemes jónak, kitartónak, bátornak lenni, mert a jó előbb-utóbb elnyeri a jutalmát.

És hogyha ez olyan sokszor bejött, hát miért ne jönne be a mi életünkben is?”

A Legendárium mindenki számára érdekes, szórakoztató meséket, legendákat tartalmaz. Eredetileg rajzos könyvgyűjteményként jelent meg, amely 155 mondát és legendát foglal magába.

Alapvető célja, hogy a könyvnek köszönhetően az erdélyi mondák és legendák újra a köztudatba kerüljenek, s mindenki számára hozzáférhetővé váljanak.
Most  hétrészes hangos könyvként is élvezhetjük őket. Mesélő: Barabás Árpád.

ITT tudod letölteni.

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánljuk!

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 01. 08.
A rangos amerikai magazin a BMC több tavalyi albumát külön is díjazta. Ezzel a magyar kiadó a világ legnevesebb jazz kiadóival került egy platformra.
2021. 01. 08.
Lila Lambóban érkezik az év trackje, amit a koronavírus sem állíthatott meg Hurrikánnal jön a slágergyáros trió - Gáspár Laci, Majka és Lotfi Begi óriási kollabbal jelentkezett.
2021. 01. 08.
Hosszú évek óta komoly fájdalmakkal élte hétköznapjait Kutzora Edina énekesnő, a Yonderboi egykori, az Erik Sumo Band Band jelenlegi énekesnője.
2021. 01. 04.
Bár 2020 kétségkívül nem a fellépésekről szólt, idén nyáron két, nemzetközileg is számos elismerést kivívó zenekar, a Mörk és a The Qualitons egyesített erőit egy (pontosabban kettő) mindent elsöprő koncerten.
2021. 01. 03.
“Ha nincs karantén, nincs Nunki 50% lemez sem.” - különleges felállással és albummal búcsúzik 2020-tól a Nunki Bay Starship. A Nunki Bay Starship legénysége vagyis annak egy része egy igazi ínyencséggel járul hozzá az idei karácsonyi menühöz.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink