Spotify for Artists - mire jó, hogyan használjam?

2020. 09. 30.

A Dalok.hu fő profilja a zeneterjesztés, de mindig is igyekeztünk többet adni. Rendszeresen értesítjük partnereinket a különböző platformok újdonságairól, eszközeiről és azok használatáról. Ezeket az információkat a leendő partnereink számára is elérhetővé tesszük, ezzel segítve a zenészeket eligazodni a folyamatosan változó online zenei világban.

Nemrég írtunk a Facebook új zenei szabályairól és a Spotify magyarországi playlistjeiról. Most kivesézzük a Spotify for Artists alkalmazást.

A Spotify for Artists olyan felület, amely lehetővé teszi a művészek számára, hogy kézbe vegyék megjelenésüket a Spotify-on. Igényelhetnek egy profilt, amelyhez feltölthetnek képeket, biográfiát, fejlécet. A Spotify által igazolt (kék pipával ellátott) profil megkönnyíti azt is, hogy az előadó összes kiadványa egy helyen legyen elérhető és jó helyre kerüljön. 
Ezen a felületen keresztül a művészek áttekintést kapnak a platformon való jelenlétükről is, jobban felmérhetik közönségüket, lejátszási listákon keresztül kapcsolatba léphetnek követőikkel.

 

Profil igénylése

Jelentkezz be a https://artists.spotify.com webhelyre a Spotify-fiókoddal (ha nincs, regisztrálj).
Igényelj egy művész profilt. Meg kell osztanod néhány személyes információt, és igazolnod kell magad az előadó közösségi csatornáin keresztül. A Spotify felülvizsgálja a kérést és kapcsolatba lép Veled.
Felhívjuk figyelmedet, hogy csak a művészek (vagy a menedzsment és a kiadó) férhetnek hozzá ehhez a felülethez.

 

Playlistek

A Spotify playlist az új rádió! A sokak által hallgatott playlistre való felkerülés hasonló értékű, mintha egy menő rádióban rendszeresen játszanák a dalaidat. A Spotify for Artists használatával elküldheted a szerkesztőknek a dalodat - fontos, hogy ezt megjelenés előtt legalább 3 héttel tedd meg! 
Az új dalt hozzáadják a követőid által látható Release Radar listához is.
A megjelenést mindig egyeztesd velünk, ha nem kapunk pontos dátumot, akkor a Spotify beérkezési sorrendben dolgozza fel az albumokat. 
Fontos! A Spotify a napokban elindított magyarországi playlisteket, ezzel felértékelődött a playlistre való felkerülés. Bővebben ITT. 

 

Playlist típusok

Személyre szabott listákat az egyes hallgatók egyedi ízlése, szokásai alapján algoritmusok generálják. Pl. Discover Weekly, Release Radar, Wrapped (szezonális), Summer Rewind (szezonális).

Szerkesztői listákat a Spotify szerkesztői készítik. Ha dalod szerepel egy ilyen listán, van lehetőséged egyedi link segítségével megosztani azt. A link biztosítja, hogy megtekintői a következő 24 órában a Te számaidat lássák a lejátszási lista elején.

A hallgatók által készített playlistek nagyszerű módja annak, hogy a rajongóidon keresztül újabb emberekhez jusson el a zenéd.

Készíthetsz saját lejátszási listákat is, és megjelenítheted azokat az előadó profilján. Kitűnő eszköz, hogy megmutasd a zenei ízlésedet és természetesen a saját zenédet is.

 

Hagyunk kis időt a fentiek elsajátítására, nemsokára folytatjuk új tippekkel!
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 11. 24.
Ez a hír a partnereinknek szól. Ha Te nem vagy az, de keresel terjesztési lehetőséget a zenédnek, vagy váltanál jobbra, ismerd meg feltételeinket a Dalok.hu/backstage oldalon.
2020. 11. 23.
A napokban a Dalok.hu terjesztésében jelent meg újramasterelve a Liquid Limbs 1993-as, Hydro-Gixer című korszakalkotó albuma. A 90-es évekről, az akkori zenei robbanásról beszélgettünk.
2020. 11. 23.
A legkedveltebb, tradicionális karácsonyi dalokat értelmezte újra az OliverFromEarth, vagyis Patocska Olivér énekes-dalszerző és állandó zenésztársa, Barabás Dávid, valamint Kovács Gyopár színésznő.
2020. 11. 23.
Magyarország egyik legmeghatározóbb férfi hangja csodálatos önfeltáró dallal jelentkezik, megérkezett az „Ezt akartad”! Nem titok, hogy Freddie legtöbb dalszövege egy zenébe írt kitárulkozás is, amin keresztül közelebb kerülhetünk hozzá.
2020. 11. 21.
Online formában folytatódik a Hangfoglaló Program Könnyűzenei Menedzserképzést Támogató Alprogramjának ingyenes edukációs sorozata, a Backstage.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink