Sok fesztivál elmarad, de van, amelyik nem

2020. 07. 30.

Július 30-án döntött a kormány: augusztus 15-étől sem lehet 500 főnél több résztvevővel zajló zenés, táncos rendezvényeket rendezni Magyarországon. Megnéztük a fesztiválok első reakcióját a döntésre.

Fishing on Orfű 
"Elképesztően szomorúak vagyunk. Rengeteg munka, egy teljes átszervezés, valamint számos B-terv kidolgozásának erőfeszítései kerülnek most a kukába. A legvégsőkig szerettük volna, hogy biztonságosan összejöhessünk Orfűn a nyár végén, de minden lehetőséget végiggondolva most ki kell mondanunk: a 2020-as Fishing on Orfű elmarad. A belépőket természetesen visszaváltjuk. Viszont akkora a baj, hogy – történetünk során először – a segítségeteket szeretnénk kérni!
Ha fontos neked a Fishing, ha jelent valamit neked ez a fesztivál, ha a szíveden viseled a jövőjét, akkor arra kérünk: támogass bennünket. Holnap, azaz pénteken indítjuk el a jegyvisszatérítést, ami egyben egy támogatási rendszer is lesz. Itt dönthettek arról, hogy lehetőségeitekhez mérten a jegyeitek értékének bizonyos százalékát nem kéritek vissza, és ezzel a fesztivált támogatjátok. Természetesen lesz módotok arra, hogy a teljes jegyárat visszakérjétek!"

Kolorado Fesztivál
"Sajnos a kormány mai bejelentése után már biztos, hogy idén nem lehet Kolorádó Fesztivál.
Egy évnyi szervezés után, kétszeri dátummódosítással a hátunk mögött azt érezzük, mindent megtettünk. Sajnos ez most nem rajtunk múlt. Csapaton belül korábban született egy mondásunk: addig toljuk, amíg lehet. Így is tettünk, és úgy gondoljuk, megérte a végsőkig küzdeni. Az biztos, hogy ezután nem lesz egyszerű, hiszen ez a döntés az egész szakma számára nehéz időket üzen.
Nagy szükségünk van a támogatásotokra ahhoz, hogy fedezzük az idei költségeinket, valamint, hogy jövőre minden eddiginél jobb Kolorádót tudjunk szervezni. A támogatás ezúttal leginkább azt a döntést jelenti, hogy mit tesztek a már megvásárolt bérletekkel. Nagyjából egy hét múlva jelentkezünk a pontos infókkal, hogy mi a teendőd, ha támogatnál minket, átvinnéd a bérleted jövőre, vagy visszakérnéd a megvásárolt bérleted árát."


Fekete Zaj 
"A kormány mai bejelentése után azt az utat választottuk, hogy megrendezzük a fesztivált, de az eddigieknél kisebb befogadóképességgel. A Fekete Zaj eddig is egy kicsi és családias rendezvény volt, most méginkább erre lehet majd számítani - annak ellenére, hogy idén az előző évekhez képest nagyobb volt az érdeklődés a fesztivál iránt. Találkozunk 2020. augusztus 19-22. között a Mátrában!"

SZIN 
"Ötvenegy év után ez lesz az első év, hogy SZIN nélkül zár a nyár” - de megértjük a helyzetet, és bízunk abban, hogy jövőre újra éled a fesztiválszezon. Hiányozni fogtok!"

Strand Fesztivál 
"Nagyon sajnáljuk… 😢
Minden eddiginél jobban vártuk az ideit. Azért nem soroljuk fel, hogy mi mindennel készültünk, mert se a Ti, se a saját szívünket nem akarjuk fájdítani.
Nem vártuk, ugyanakkor a lelkünk mélyén számítottunk is erre a helyzetre, hiszen 2020-ban minden fesztivál elmarad, szerte a világon.
Nehéz lesz most a jövőre koncentrálni, de azt el kell mondanunk Nektek, hogy a mi szervező csapatunk túlzás nélkül rajong a STRANDért. Éppen ezért biztosra vesszük, hogy pár nap múlva fel fogunk állni és azon törjük majd a fejünket, hogy hogyan építsük fel a 2021-es fesztivált."

Elmarad a B My Lake, a Veszprémi Utcazene Fesztivál eddig a pillanatig még nem nyilatkozott. Egy korábbi mondatát osztjuk meg, ami a weboldalán  található:


"Nem szeretnénk azt a látszatot kelteni, hogy minden rendben van - nem is gondoljuk így -, de ha a nálunk sokkal okosabbak azt mondják, le a cipővel,
akkor mi örömmel kontrázunk rá, hogy éljen a mezítláb..."


FEZEN Klasszik 
"Akinek van már jegye, annak ezúttal is több lehetősége lesz a beváltásra:
📌 Váltsatok élményre: A kormánydöntés értelmében 500 főig továbbra is tarthatunk bulikat, így van már egy elég jól összerakott őszi szezonunk rengeteg nagy kedvenccel, és dolgozunk egy erős augusztuson is, hogy ne maradjatok koncertek nélkül.
A Klasszik jegyeket beválthatjátok bármelyik FEZEN-es eseményünkre, akár koncertekre, akár a jövő évi fesztiválunkra, illetve italkuponokra, amit szintén a mi rendezvényeinken használhattok fel.
📌 Váltsatok pénzre: Ha lemondtatok a koncertekről, természetesen ezúttal is lehetőséget adunk arra, hogy a vásárlás helyén visszaváltsátok a már megvásárolt Klasszik jegyeket."

A helyzet szomorú, de szerencsére a zenerajongóknak nem kell lemondani teljesen az élő koncertekről és a közösségi élményről. Több kisebb fesztivál és zenei rendezvény zajlik az országban, érdemes körülnézni és felfedezni őket.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 01. 13.
Idén októberben Jeffersonban rendezték meg azt a country fesztivált, ahova a Nyughatatlan is meghívást kapott. Büszkék vagyunk, hogy az általunk terjesztett zenekar nyert a country hazájában!
2021. 01. 21.
Karantén-koncert vagy élő lemezfelvétel? Hívhatjuk bárhogy, a jó hír, hogy a múzsa megtalálja az utat a világba minden helyzetben.
2021. 01. 21.
A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége 2021-ben ismét megrendezi a tavaly tavasszal online formában debütált Fonogram-nap nevű eseményt, a zenészek és a hangfelvétel-kiadók legnagyobb ünnepét.
2021. 01. 11.
A megmérettetésből csak a major kiadóhoz tartozó előadók vannak kizárva, magyarul szinte mindenki jelentkezhet. A nyertesek komoly díjakban részesülnek, és ami legalább ilyen fontos, a világ legjobb szakembereinek mentori segítségét kapják.
2021. 01. 11.
A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án a Duna TV kétórás show műsorában adják át - immár ötödik alkalommal - a Petőfi Zenei Díjakat. Az életműdíjat idén Horváth Charlie veheti át. 
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink