Slow Village a kommersz tehetségkutatókat kritizálja az új klipjében

2024. 06. 19.

A Slow Village készülő harmadik nagylemezéről már mutatott be dalt idén (Pénzmágnes) de máris itt a következő, ami a zenei tehetségkutatók jelenségére reagál. A dalhoz Lippai Balázs (DANGER) rendezett klipet.

A produkció gondolatai a dalról:

“Egy kicsit sok volt abból, hogy a kereskedelmi televíziók leginkább egy scripted reality show színvonalát hozzák a „tehetségkutatók” terén. Ízléstelen és szakmaiatlan zsűrik, felfújt celeb komédia, mentorálásnak nevezett kirakat jóemberkedés. Miközben szerződések tömkelege hagyja, hogy ezek az előadók már fiatalon kiégjenek, és a bulvár csapda áldozatává váljanak. Nem beszélve arról, hogy hány jelentkezőt szégyenítenek meg direkt az előválogatók során, csak és kizárólag azért, hogy összekaparják valahogyan a szükséges nézettséget. Persze az első generációs hazai tehetségkutatók tényleg igazán minőségi előadókkal gazdagították a magyar szcénát, és az elmúlt években is volt egypár előadó, aki ki tudott lépni ezekből a keretekből, amiért maximális tisztelet. Szerencsére most már vannak alternatív tehetségkutatóink, ahol releváns, mai szakmai zsűri mentorál, segít és értékel, ráadásul tízszer erősebb koncepciók között, mint amit bármelyik kereskedelmi televízió valaha kitalált.

 Az „X” a kereskedelmi televíziós tehetségkutatók abszurd, hamis értékekre épülő világnak a kifigurázása és kritikája, mindez Lippai Bazsi rendhagyó vizuáljával kombózva. Mindemellett üzenet a fiatal feltörekvőknek, hogy ne hagyják magukat átverni, hiszen, ha igazán tehetségesek, ha tényleg hisznek magukban, és elég munkát tesznek a zenei karrierjükbe, akkor az áttöri majd a falakat, és meghozza a kellő elismertséget.”

A Slow Village következő koncertjét a Lánchíd lábánál, a Pontoon színpadán adja, június 27-én.
Event: https://www.facebook.com/events/1765446530894892

És itt a videó:

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 09. 02.
Ősztől újra indul a masterclass-sorozat a Lumen Kávézóban. A témák a szlovákiai könnyűzenei piac és a magyar produkciók külföldi érvényesülése.
2024. 08. 28.
A Coca-Cola SZIN augusztus 28-31. között tíz zenei helyszínen több, mint 200 fellépővel és megannyi más programmal idén is...
2024. 08. 21.
A "Csendes Partner" 2004-ben jelent meg az UGAR kiadónál, amely olyan, nemzetközileg sikeres előadókat futtatott be, mint Yonderboi és Zagar. Vilmos is szép karriert épített, a fent említett dal például a CSI Miami amerikai sorozatban is szerepelt.
2024. 08. 21.
A Magyar Kultúra Kiadó jelentette meg, a Dalok.hu terjeszti. Sikerült lejjebb ásniuk a brazil zene gyökerei felé, ugyanakkor három olyan dal is helyett kapott az albumon, amely hozza a huszadik század Afro Jazz és Samba hatásait.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink