Premier! Trottel - A Talayapa project

2020. 10. 29.

A zenekar így mesél az új lemezről és az új/régi formációról:

"Orosz Csabi és Rupaszov Tamás jó pár évig játszott és rótta együtt Európa útjait a kilencvenes évek végén. Az együttműködés 2001-ben szakadt meg 3 Trottel lemez után (Troxx, Interference, Fluid).

20 évvel később újra összesordort minket a szél és a közös inspiráció szárnyán 2018 óta zajongunk, basszusgitáron, elektromos dobokon, padokon kisérletezgetve. Eleinte dob/bassz duóként debütáltunk (amit egyébként folytatni is szeretnénk) majd a szintén régi Trottel tag Kardos Ritával (One Step ahead 2008, Embryo 2010) kiegészülve született meg az új Trottel formáció. Közben a vinyl revival újra meghozta a Trottel lemezrögzítési kedvét is, ezzel a trió felállással vettük fel az új albumot, ami most jelenik meg online felületeken és decemberben limitált vinyl  LP formátumban. 


A Talayapa project a Trottel 12. stúdiólemeze. A zenekar folytatja évtizedeken átívelő, zenei kalandozását hangzások és hangulatok között, amúgy Trottelesen, stílushatárok nélkül – pszichedélia, energia, egy kis mágia és a 2010-es évek magyar valóságának hangulatai.

A lemezen közreműködik Kardos Rita (aerophone, sopran szaxofon, vox), Orosz Csaba (elektromos dob, sequencer) és Rupaszov Tamás (basszusgitár, vox). A lemezen vendégszerepel a zenekar 2010-es éveiből Fekete Inci (elektromos hegedű),  Puskás István (gitár és steel gitár). A felvétel Turán, házi körülmények között készült, Orosz Csaba rögzítette és keverte heroikus munkával.Tanka Pisti (Tilos) maszterelte."

Az albumot ITT tudod letölteni.

MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 11. 23.
A napokban a Dalok.hu terjesztésében jelent meg újramasterelve a Liquid Limbs 1993-as, Hydro-Gixer című korszakalkotó albuma. A 90-es évekről, az akkori zenei robbanásról beszélgettünk.
2020. 11. 23.
A legkedveltebb, tradicionális karácsonyi dalokat értelmezte újra az OliverFromEarth, vagyis Patocska Olivér énekes-dalszerző és állandó zenésztársa, Barabás Dávid, valamint Kovács Gyopár színésznő.
2020. 11. 23.
Magyarország egyik legmeghatározóbb férfi hangja csodálatos önfeltáró dallal jelentkezik, megérkezett az „Ezt akartad”! Nem titok, hogy Freddie legtöbb dalszövege egy zenébe írt kitárulkozás is, amin keresztül közelebb kerülhetünk hozzá.
2020. 11. 21.
Online formában folytatódik a Hangfoglaló Program Könnyűzenei Menedzserképzést Támogató Alprogramjának ingyenes edukációs sorozata, a Backstage.
2020. 11. 20.
A Dalok.hu terjesztésében jelenik meg a magyar techno úttörője debütáló, 1993-as albuma. Az idén 29 éves Liquid Limbs  "Living In The House" című első sikerdala a '90-es évek elején szinte egyedül megalapozta a hazai elektronikus zenei élet jövőjét. 
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink