NoPiPiNoPie: Gyöngyösi utcza 2021

2021. 10. 18.

Horváth István “Pityesz“ énekes nevével a 2000-es évek elején találkozhattunk legelőször, amikor a FreshFabrik zenekar élén tevékenykedve sikert sikerre halmoztak a “Drive my Hand” albummal (Arany Zsiráf-díj, Sziget Nagyszínpad többször is, az AC/DC-vel közös koncert Prágában.) 2005-ben a Neck Sprain zenekar énekeseként megjelent a “Heavyweight - 3rd round” albumuk, amely mind a mai napig a hazai metál színtér egyik kiemelkedő alkotása.

Egy hosszan tartó betegségnek is köszönhetően csak 2020-ban sikerült igazán újra aktivizálnia magát zenei munkáival, így 2021 meglehetősen aktív és sűrű számára. Pityesz saját szólóprojektje az „Uncle Steve Band” mellett a „Toxic Twins” Projekt-el közösen is készített a formáció két dalához egy–egy videó klipet, “Megközelíthetetlen” és “Forked Up” címmel. Az elmúlt hónapokban debütáló saját zenekarának a „Sonic Bear Punch”-nak augusztusban jelent meg az első dala “Wonderland” címmel, amihez rögtön készített is a csapat egy “kedvesen őrült” videóklipet is.

Mindezek mellett Pityesz további 4–5 másik olyan zenekarban is alkot napi szinten, mint például a B-Featerz, a Vulgar Display of Cover vagy a FreshFabrik. Nem utolsó sorban a NoPiPiNoPie zenekar is fontos számára, aminek október elején jelent meg a második dala egy aranyos és ötletes videóklip kíséretében.

A „NoPiPiNoPie” májusban debütált egy újragondolt gyermekdallal az “ABC 2021”-el, akkor is kiemelve önmagukról a “véresen komolyan gondolt végtelen komolytalanság” fogalmát. A zenekar jelenleg duóként működik, ugyanis a zenekarban Pityesz mellett, Schmoll Norbert basszusgitáros veszt rész a hangfelvételek elkészítésében, akivel közösen játszanak fel minden a korongon hallható hangszert. Amíg Norbi basszusgitározik, szintetizátorozik, gitározik, illetve folyamatosan a dalokon ötletel, addig Pityesz dobol, énekel, gitározik, dalokat hangszerel és kever, zenét és szöveget szerez, produceri munkát végez. És ha úgy tartja kedvük, vagy az adott dal úgy kívánja szívesen felcserélik ezeket a szerepeket. Október elején megjelent második daluk, szintén különleges, ráadásul ehhez is készült videóklip, amelynek címe: “Gyöngyösi utcza 2021”. 

Saját szavaikkal a következőket fogalmazták meg a dallal kapcsolatban:

“A NoPiPiNoPie második dala a "Gyöngyösi utcza 2021", egy 14 éve forgalomból kivont legendás emlékű 4-es buszról, illetve két fiatal egymásra találásáról és magáról a szerelemről szól. A dal, Kodály Zoltán által gyűjtött két népdal a " Serkenj fel, kegyes nép " és a " Kis kece lányom " átdolgozása a NoPiPiNoPie sajátos stílusában. A szöveg egyáltalán nem kapcsolódik az eredeti népdalok szövegéhez, ez egy teljesen új költemény, pityesz tollából. A debütáló "ABC 2021 " gyermekdal után, a " Gyöngyösi utcza 2021 " egy újabb mérföldkő a NoPiPiNoPie életében. Ez a az alkotás is megmutatja hitvallásunkat a produkcióinkkal kapcsolatban, azaz véresen komolyan gondolt, végtelenül komolytalan duó vagyunk! Egy olyan szegmense a magyar zenei életnek, amely mosolyt kíván csalni az emberek arcára, könnyedséget, önfeledt szórakozást és vidám pillanatokat kínálva hallgatóinak, kicsit kiszakítva mindenkit egy pillanatra rohanó világunkból, pár percre feledtetve annak kínjait, nehézségeit! Önálló, minden támogatást és management/kiadói hátteret nélkülöző produkcióként, a jövőben is igyekszünk komoly értékeket képviselni és közvetíteni a nagyérdemű felé annak minőségét a magunk egyszerű szintjén megtartani. Azonban az, hogy megjelenhetünk, nem jöhetne létre, ha nem rendelkeznénk igaz, szívvel - lélekkel mellettünk álló barátokkal, családtagokkal, akiknek minden egyes pillanatban hálával tartozunk! Nagyon köszönjük Nektek! Norbi és Pityesz"


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink