Művészetek Völgye: a jubileumi huszadik elhalasztva!!

2008. 03. 11.
A rendezvény anyagi hátterének megteremtése körül korábban több alkalommal is voltak problémák, Márta tájékoztatása szerint a jelenlegi gondok már nem kezelhetők, így nem maradt más megoldás, mint a Művészetek Völgye kihúzása a rendezvénynaptárból.
Az idén nem lesz fesztivál, ám azt Márta nem zárta ki, hogy jövőre vagy később, amennyiben az anyagi feltételek megteremthetők, mégis megtarthatják a jubileumi Művészetek Völgyét.
- Azért nem vállalhattuk be a huszadik kapolcsi fesztivál megrendezését, mert a kormány teljesen kivonult a rendezvény támogatásából - magyarázza a döntés hátterét Márta István. - Márpedig tavaly a magyar állam állta a fesztivál költségvetésének 32 százalékát, amit nem tudunk máshonnan pótolni.
Arról a főszervező egyelőre nem árult el részleteket, hogy lesz-e az idén nyáron valamilyen kulturális fesztivál a
Művészetek Völgye helyett Kapolcson és a környező falvakban. Az érintett települések polgármestereit azonban Márta István már tájékoztatta a terveiről: e szerint szeretnének tető alá hozni egy csökkentett büdzséjű és a korábbinál jóval szerényebb programkínálatú rendezvényt.
- Tudomásul vesszük, hogy az idén nem lesz Művészetek Völgye, ugyanakkor minden segítséget megadunk a szervezőknek, hogy a környék ne maradjon jelentős kulturális esemény nélkül - mondja Göntér Gyula, Kapolcs polgármestere. - Még egy szolidabb programsorozatra is szükség van, mert ha az idén az összes program elmaradna, a fesztivált később nagyon nehéz lenne újraindítani. Ráadásul a környékbeliek számára völgymunkásként munkalehetőséget, szállásadóként pedig előre kalkulált bevételt is jelent a nyári rendezvény.
Tavaly csatlakozott a Művészetek Völgye településeihez Nagyvázsony, amelynek polgármestere, Fábry Szabolcs kérdésünkre elmondta: az elmúlt évhez hasonlóan az idén is önállóan készültek saját fesztiválprogramjaik megszervezésére, így a fő esemény elmaradása nem hiúsítja meg a július-
augusztus fordulójára tervezett nagyvázsonyi kulturális rendezvényeket. 





Népszabadság • Cseri Péter   • 2008. március 11.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink