Megműtötték Kutzora Edina énekesnőt

2021. 01. 08.

Hosszú évek óta komoly fájdalmakkal élte hétköznapjait Kutzora Edina énekesnő, míg végül az orvosi beavatkozás mellett döntött. A Yonderboi egykori, az Erik Sumo Band Band jelenlegi énekesnője csípőproblémája miatt fordult Prof. Csernátony Zoltán ortopéd sebészhez, aki a kevéssé ismert Lipogems módszerrel végzett kezelést nála.

- Alapvetően a problémát a gyerekkori csípőficamom okozza, a helyzetet pedig tetézi, hogy nálam ezt későn vették észre – mondta el Kutzora Edina. - Ezt a rendellenességet legkésőbb hat hetes korban szokták kiszűrni, de esetemben ez csak fél éves korban történt meg. Akkor sínben kezeltek, ezért annyiban meggyógyult, hogy nem alakult ki járászavar, de ami egyszer elmozdult a helyéről, az sajnos sosem lesz tökéletes, szinte elkerülhetetlen a korai kopás. 26 évesen, amikor a fájdalom és a sántítás jelentkezett, porckorongsérvet diagnosztizáltak nálam, ami valószínűleg csak következmény volt. Később jártam gyógytornára, de úgy 4-5 éve erősen megjelent a fájdalom. Ez sokszor a fellépéseket is nehezítette. Amikor a covid beütött, nem tudtam gyógytornászhoz járni, ez idő alatt sokat romlott az állapotom, és már aludni is nehezen tudtam. 

Edina ezért úgy döntött, hogy megműtteti a csípőjét. Az operációt Csernátony Zoltán Professzor végezte el Debrecenben, az Elite Clinic Magánklinikán. A műtét során Edina hasából zsírszövetet távolított el, majd a szövetekből származó tisztított, és nagy számú regeneratív képességgel rendelkező, aktivált sejtet tartalmazó szövetállományt befecskendezte a csípőjébe, hogy az ott lévő sérült porcszövetek megújulását segítse. 
- A Lipogems műtét alapvetően négy betegcsoportnál jön szóba – nyilatkozta a Professzor. - Az első csoportba a fiatal, profi vagy amatőr sportolók tartoznak, akik kisebb sérüléssel küzdenek. A második csoportba azok tartoznak, akiken előreláthatólag előbb-utóbb protézis műtéttel lehet csak segíteni, de annak még nincs itt az ideje. A harmadik kategóriába sorolom azokat a betegeket, akik már elszánták magukat a protézis műtétre, de valami oknál fogva egy darabig még nem kerülhet sor a beavatkozásra. A jelenlegi időszakban például a Covid járvány miatt nem történik meg a protézis műtét. Az utolsó csoportban pedig azok a személyek találhatók, akiket egyéb betegségük, vagy nagyon rossz általános állapotuk miatt nem lehet altatni. Van olyan 160 centiméter magas és 160 kilós páciensem, aki az eljárásnak köszönhetően újra képes segítség nélkül járni. 

Edina a műtét előtt tudott sétálni, azonban a probléma miatt bicegve, és a lábbeliket is meg kellett válogatnia, magas sarkú cipőt például nem viselhetett. A 45 perces műtétet követően szinte azonnal elhagyhatta a klinikát. A beavatkozástól azt reméli, hogy tünetmentes lesz, megszűnik a fájdalom, és ha újra szerveznek koncerteket, akkor a színpadon kizárólag az éneklésre tud majd koncentrálni.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 01. 08.
A rangos amerikai magazin a BMC több tavalyi albumát külön is díjazta. Ezzel a magyar kiadó a világ legnevesebb jazz kiadóival került egy platformra.
2021. 01. 08.
Lila Lambóban érkezik az év trackje, amit a koronavírus sem állíthatott meg Hurrikánnal jön a slágergyáros trió - Gáspár Laci, Majka és Lotfi Begi óriási kollabbal jelentkezett.
2021. 01. 04.
Bár 2020 kétségkívül nem a fellépésekről szólt, idén nyáron két, nemzetközileg is számos elismerést kivívó zenekar, a Mörk és a The Qualitons egyesített erőit egy (pontosabban kettő) mindent elsöprő koncerten.
2021. 01. 03.
“Ha nincs karantén, nincs Nunki 50% lemez sem.” - különleges felállással és albummal búcsúzik 2020-tól a Nunki Bay Starship. A Nunki Bay Starship legénysége vagyis annak egy része egy igazi ínyencséggel járul hozzá az idei karácsonyi menühöz.
2021. 01. 03.
A Fran Palermo nemrég már adott egy kis ízelítőt a lenyűgöző látványvilágú live session videójából, most pedig a teljes filmet bemutatják a közönségnek.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink