Megjelent Szabadi Andrea handpan művész és Joga oktató összes meditációs albuma

2021. 10. 06.

A meditációs zene rajongói számára ismerősen cseng a Kaan Luum név, hisz mindkét korábban megjelent lemezük a Potala Mousse (2015), illetve a Vulkaan (2017) máig keresett felvételei a világzene on-line kínálatának. Azt viszont már jóval kevesebben tudják, hogy a napokban megjelent Szabadi Andrea, a Kaan Luum zenekar egyik alapítójának és handpan művészének egy olyan nyolc darabból álló meditációs lemez kollekciója a Dalok.hu virtuális polcain, mely dallamokat, rezgéseket előszeretettel használják hazánk joga stúdiói napi foglalkozásaik során. De ki is valójában ez a titokzatos művész?  

Szabadi Andrea egyike az első hazai női handpan művészeknek, rendszeresen kísér zenével különböző mozgásterápiákat, gyógyító és női köröket illetve jógaórákat. Gyönyörű játéka, angyali énekhangja a végtelenbe ringat. Számára a zene IMA, ünneplés: „Lépdelek tovább az úton, dalokat írok, amikor zenélek, tálcára rakom a szívem, az élet gyönyörű, az élet borzalmas, az élet csodálatos. Én pedig teszem egyik lábam a másik után.”

http://dalok.hu/zenekarok/kaan-luumA világon minden rezgés. A levegőben mechanikai hullámként terjedő rezgés a hang. A jógázás alatt élő zenei kíséret fogja a gyakorlásunkat megtámogatni. Nem csak a koncertélmény miatt fontos ez, hanem mert a hangok segítségével mélyebbre tudunk menni, biztonságban, megtartásban. Az élő zene szintén a jelen pillanathoz igazodik, Andi ezt a varázslatot hozza el nekünk. Az eredmény egy könnyedebb és mégis mélyebb gyakorlás, kevesebb kavargó gondolat, több jelenLÉT.

Handpan egy különleges új generációs, speciális fémötvözetből készült ütős hangszer, amit 2000-ben alkotott meg egy svájci házaspár. Lényegében két öblös acéledény van egymáshoz rögzítve, melynek az alsó részén kör alakú kivágás (GU) adja a basszus hangokat, a tetején a 8-12 „hang kör” pedig magát a skálát. Hangja nagyon éteri és varázslatos, ha szeretnél egy kis ízelítőt kapni Andi csodálatos zenei játékából, kattints ide:

Szabadi Andrea korábban eképp mesélt a zenéhez fűződő viszonyáról, azokról a feledhetetlen találkozásokról, élményekről, mely impulzusok jelentősen befolyásolták zenei pályafutása eddigi alakulását: „A jóga és a mozgás öröme mellett a másik nagy szerelmem a zene. Ez közösen létrehozva: IMA, Ünneplés. Óriási a teremtő ereje. Egy krízis utáni utazgatás élményei vezettek a zenéhez 2011-ben. Először gitározni és énekelni kezdtem, majd nem sokkal később a handpannel való 2. találkozásom végképp megállíthatatlanul elbűvölt. Nem hittem volna, hogy bármi komolyabb lesz ebből, hiszen azt gondoltam, hogy minden igazi zenész már gyerek kora óta tanul és nekem esélyem sincs. Akkoriban nem sokan játszottak még itthon ezen a hangszeren, most már kezd elterjedni. Végül próbáltam levetkőzni a korlátozó gátlásaim és elkezdtem egy OKJ-s zenész-képzést ének szakon, amit sikeresen be is fejeztem 2017-ben. Meghatározó volt számomra, amikor Murányi Norbival találkoztunk és közös zenei útra léptünk, így született meg a Kaan Luum és már 2 CD büszke szerzői vagyunk. Lépdelek tovább az úton, dalokat írok, amikor zenélek tálcára rakom a szívem, az élet gyönyörű, az élet borzalmas, az élet csodálatos. Én pedig teszem egyik lábam a másik után.” 


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink