Megjelent a várva várt legújabb Marlboro Man nagylemez!

2022. 09. 15.

Április elején jelent meg a Marlboro Man zenekar legújabb lemezének első videó klipes slágere „Kínos” címmel, ami az új MM nagylemez címadó dala is lett egyben. A tavasszal megjelenő klip és dal szövegvilága, mondanivalója hűen tükrözi a zenekar és mindenek előtt a zeneszerző és szövegíró Gerdesits Ferenc gondolatiságát, mondanivalóját, azt megszokott vonalat, amit Marlboro Man zenekar immáron lassan 30 éve képvisel.

Az új MM nagylemez egyszerre dühös, kiábrándult, optimista és filozófikus is egyben, szokás szerint reflektál a jelen történéseire, amelyek éppen elég lehangolóak egy gondolkodó ember számára. Zeneileg inkább folkos irányba mozdult el, ám igen gyakran elektronikus és krautrockos elemeket is tartalmaz, a mostanában gyakran előforduló Neue Deutche Welle hatások mellett. Tragikusnak nevezhető emberi sorsokon keresztül a szokásos gyalázkodásokkal fűszerezve egy megzenésített álmon át eljut az emberiség és az emberi faj ostorozásáig, az album érdekessége pedig egy ördögűzés, ami már önmagában is idézőjelbe teszi a világ szellemi állapotát. Ez utóbbi előadója a Quimbyből is ismert Kárpáti Dódi, aki trombitán is közreműködik a lemezen.

Ezúttal is közreműködik Feri mindkét gyermeke az új lemezen. Egyikük basszusgitározik, a másik videóklipeket készít és a lemezhez tartozó további vizuál projekteket gondoz.

A dal szövegvilága – ahogy, majd hallhatjátok az egész lemezé is – kíméletlenül leplezi le álszent képmutató, hazug világunkat, ahogy azt a korábbi hat MM lemezen már megszokhattuk.

Az új album az összes dalát Gerdesits Feri írta, mint ahogyan a lemez összes akusztikus gitártémáját is Feri játszotta fel, és szokás szerint a dobokat, a mandolin, a dobprogramokat és basszusprogramokat is „Faszi” rögzítette a stúdóban. Ezúttal több dalban közreműködött Gerdesits Máté basszusgitáron, Somos András fuvolán és billentyűs hangszereken, valamint Mayer Gida Norbert, alapító atya, szólógitáron.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink