Megjelent a Tárkány Művek legújabb nagylemeze

2021. 09. 17.

„A járvány alatt a Tárkány Művek zenekar szinte teljes egészében megújult úgy kívül, mint belül, így az új zenészek új albummal mutatkoznak be a mai napon ami a "Csendes folyóvíz" címet kapta -  meséli szerkesztőségünknek a zenekarvezető, dalszerző, cimbalmos Tárkány Kovács Bálint.

„Ezek a dalaim ismét, megint, mindig, most is a szerelemről szólnak leginkább. Vágyakozás, beteljesedés, szakítás, visszagondolás dalai ezek. Vannak azonban az élet egyéb dolgain töprengő nóták is az új lemezen. Ady Endre ma is aktuális verse, az „Ének a porban” a magyarság lelki alkatát tárja föl. A „Múzsákhoz” egy derűsen kiábrándító korlenyomat, a „Nem érdekel” a képmutatás és kivagyiság világával szemben a szabadság és őszinteség értékeiről szóló sanzon, amelyet a ZAZ előadásából sokan ismerhetnek „Je veux” címmel. Másik világsláger az albumon a 2Passenger „Let Her Go2” című dalának magyar verziója. 

„A szövegeim nem fordítások – meséli Tárkány Bálint –, de hangulatukban hűek az eredetiekhez. A magyar népzene gyöngyszemei is jelen vannak a lemezen: "Tisza partján lakom, keress fel angyalom, csendes folyóvíznek csak zúgását hallom." A legmagasabb költészet ez, innen az album címe is: „Csendes folyóvíz”, amely mindent eláraszt, betölt és végül elsodor. Neked ki a csendes folyóvized?

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink