Meghalt Benkő László, az Omega alapítója

2020. 11. 18.

A Dalok.hu szerkesztősége mély fájdalommal vette tudomásul és adja hírül, hogy hosszas betegség után 77 éves korában elhunyt Benkő László, az Omega együttes alapítója, tudatta az együttes a Facebook oldalán. „Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad.”

"Nyugodj békében drága Laci bácsi, nagyon fogsz hiányozni mindenkinek, aki csak egy picit is ismert, vagy akár csak egyszer is találkozhatott veled az életben, rengeteget tanulva és nevetve azon a temérdek, önéletrajzi emléken, amit a pályán eltöltött 50 évet felölelő zenészkariered élményeiből osztottál meg velünk, még nagybetegen is, a munkára, családodra és barátaidra fókuszálva életed utolsó pillanatáig!"

Szabó András Bálint /szerkesztő/

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2020. 11. 26.
Pár hete egy nagy boriték érkezett a szerkesztődégünkbe. Fura mód nem partneri szerződés volt benne, hanem egy képregény. Miért küldenek egy zenei terjesztőnek képregényt? Itt a sztori.
2020. 11. 30.
A Hangfoglaló Program keretében működő programsorozat tavaly megújult, és immáron második eseményére várja - Csibészek '90 néven - látogatóit. Következő vendég december 2- n Pierot lesz!
2020. 11. 30.
Tündérmesébe illő történetet elevenít meg a miskolci banda. A garázs zenekarból lett fantasztikus ötös ezúttal egy igazán szerethető, könnyed és magával ragadó produkciót hozott. „Mese a nagykönyvből”- de nem csak gyerekeknek!
2020. 11. 30.
A Laskai Viktor nevével fémjelzett SuperStereo és Dé, vagyis Darabos Dávid ismét óriásit alkottak. A duó mindig is magasra tette a mércét, a tétet pedig tovább emelik „Minden este” című dalukkal.
2020. 11. 24.
„A Debussy dalokat Anasztázia és Veronika nagyon rendhagyóan kezeli. Az interpretáció kereteit jelentősen tágítottuk, bizonyos dolgokat újra gondoltunk és megpróbáltunk egy egészen új hangzásvilágot teremteni így hárman” – Fenyvesi Márton a lemezről.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink