Megérkezett Mentes Norbert és Renato Pavesi stúdió koncertfilmjének második része

2020. 04. 29.

"Újjászületés / Renascentia" címmel mutatták be a SuperSize Stúdióban rögzített akusztikus előadás-sorozatuk második részét Mentes Norbert (Moby Dick, Hungarica) és Renato Pavesi gitárosok. A friss dal egy készülőben lévő album címadó dala, melynek fizikai és digitális megjelenésével kapcsolatban jelenleg is folynak az előkészületek. A duó a közel három hete megjelent "Múzsa / Musa" című dallal mutatkozott be, amely ez idő alatt már 90.000-es megtekintésnél jár, és rengeteg pozitív visszajelzést kapott. Már előkészületben van egyik újabb dalukra Fogarasy Mariann topmodell vendégszereplésével egy videoklip is, melyet Császár Tamás (Legyen világosság, Razzia, Asterix, Coming out, A nagy füzet, Egy jenki Artúr király udvarában, Kincses sziget, Élek és szeretlek, stb.) fog rendezni, aki többek között olyan nemzetközileg ismert színészekkel is együtt dolgozott már, mint John Malkovich, Gerard Depardieu, vagy Catherine Deneuve.

Mentes Norbert & Renato Pavesi - Újjászületés / Renascentia
youtu.be/nXVgD4-Gv9E 

Mentes Norbert:
"Mi is meglepődtünk, hogy az első bemutatott darabnak, a „Múzsának" milyen nagy sikere van, Youtube-on hamarosan túllépi a 100 ezres megtekintést is! Elég nagy a média-érdeklődés, hogy a „szívtipró" 18 év után visszatért, de szerencsére most a zenei produkciónk miatt beszélnek rólunk. :)"

Norbert és Renato idén egy kifejezetten izgalmas zenei produkciót vett fel, amelyben a két gitáros stílusjegyei markáns kontrasztot alkotva hoznak létre egy sajátos hangzásvilágot. Az ötvözetben mindkét gitáros által képviselt műfajokra nézve érdekes felfogásban hallhatjuk a szerzeményeket. Eredetileg koncertek is szerepeltek a terveik között, ezeket a kialakult helyzet miatt halasztaniuk kellett, a program előreláthatólag 2020. szeptember 11-én lesz megtartva az A38 Hajón.

Mentes Norbert & Renato Pavesi - Múzsa / Musa (Studio Performance)
youtu.be/v2EZs7yiKwM 

Mentes Norbert egyik alapító tagja az 1981-ben alakult és máig aktív Moby Dick-nek; a népszerű hazai thrash metal zenekar hamarosan ünnepli 40 éves fennállását. Norbert több projekttel ért el sikereket, mint például a Lengyelországban is népszerű Hungarica zenekarral, és több, mint 30 lemezen élvezhetjük egyedi gitárjátékát. Renato Pavesi nemzetközileg elismert, az elmúlt néhány évben bejárta Nyugat-Európát, zenélt Sevillában, Londonban, Berlinben és Milánóban is. Több alkalommal meghívták Koreába, Japánba, illetve Irakban is koncertezett.  Az egyik legkiemelkedőbb meghívását Brian May-től, a Queen gitárosától kapta, akinek a londoni Royal Garden Hotelben muzsikált. Eleinte Renato autodidakta módon sajátította el a gitármûvèszetet, majd a londoni Kingston Egyetem Zeneművészeti szakán szerzett diplomát, ahol a híres Eric Clapton is tanult. Renato Budapesten született és nevelkedett, olasz-magyar származású, és talán innen ered zenei sokszínűsége. Mindamellett, hogy a világhírű Juan Martintól és Robert Svärdtól tanult, a magyar folklór is nagy hatással van zenei munkásságára.

Mentes Norbert & Renato Pavesi online:
www.mentespavesi.com/
www.facebook.com/mentesnorbertrenatopavesi/ 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink