Megérkezett a The Trousers feldolgozás EP-jének előfutára

2024. 06. 25.

Gőzerővel zajlanak a klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers hetedik albumának előkészületei. Kőváry Zoliék olyannyira termékeny időszakukat élik, hogy a korong előtt, még a nyáron kijönnek egy feldolgozás EP-vel „GARAGE NIGHTS REVISITED” címen. Ennek a kislemeznek az előfutára érkezett meg ma a „PRETTY VACANT” formájában.

„A PRETTY VACANT eredetijét a Sex Pistols jegyzi, amit jó ideje nagy sikerrel játszunk a koncertjeinken. A kislemez borítóját dobosunk, Gulyás Antal Samu készítette az MI segítségével. A borító háttérsztorija, hogy Lázár András basszusgitárosunkkal, aki a háttér-vokálért is felelős, vicces kedvünkben gyakran énekeljük az “I get around” dalunk egyik sorát, ami így szól: “When your walls come tumbling down” ebben a formában: „WolfgangTrousers in the house”. Ennek kapcsán merült fel bennünk a kérdés, hogy vajon ki lehet Wolfgang Trousers és hogy nézhet ki. Így született meg a borítón látható alak, aki magába sűríti a rock and roll, de valójában az egész zenetörténet dekadenciáját.” – árulta el Zoli.

A „GARAGE NIGHTS REVISITED” kislemez dalait élőben rögzítették az Artist Factory-ben a zenekar korábbi dobosa, állandó hangmérnök-producere, Cs. Szabó Zoltán vezetésével. Továbbá vendég-vokalistaként az egyik felvételen feltűnik Csányi Rita, az Anahit énekesnője is.

A The Trousers múlt pénteken, Budapesten, a Három Hollóban lépett fel a Turn Signals társaságában, amit a zenekar korábbi basszusgitárosa, Iliás Ádám vezet. “Kőváry Zoliék a legjobb hazai koncertzenekarok közé tartoznak, így borítékolható volt, hogy ezúttal is hibátlanul teljesítenek.

A banda egyébként is mozgalmas napokon volt túl, hiszen két cseh helyszínen, České Budějovice-ben és Brnóban játszottak a Konflikt vendégeként, hogy aztán Budapesten a Tygers Of Pan Tang előtt bizonyíthassanak. Soha rosszabb hetet a fiúknak! Ezúttal persze nem jutott nekik annyi idő, mint egy önálló koncerten, de ennek ellenére megtettek minden tőlük telhetőt, és sikerült befűteniük a színpadot és a közönséget ezen az amúgy sem éppen hideg estén.” A The Trousers-el élőben legközelebb augusztusban találkozhattok az A38 Hajó-n, augusztus 24- n játszik. 
 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 09. 02.
Ősztől újra indul a masterclass-sorozat a Lumen Kávézóban. A témák a szlovákiai könnyűzenei piac és a magyar produkciók külföldi érvényesülése.
2024. 08. 28.
A Coca-Cola SZIN augusztus 28-31. között tíz zenei helyszínen több, mint 200 fellépővel és megannyi más programmal idén is...
2024. 08. 21.
A "Csendes Partner" 2004-ben jelent meg az UGAR kiadónál, amely olyan, nemzetközileg sikeres előadókat futtatott be, mint Yonderboi és Zagar. Vilmos is szép karriert épített, a fent említett dal például a CSI Miami amerikai sorozatban is szerepelt.
2024. 08. 21.
A Magyar Kultúra Kiadó jelentette meg, a Dalok.hu terjeszti. Sikerült lejjebb ásniuk a brazil zene gyökerei felé, ugyanakkor három olyan dal is helyett kapott az albumon, amely hozza a huszadik század Afro Jazz és Samba hatásait.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink