Mától lehetnek szabadtéri színházi előadások és koncertek

2020. 05. 30.

Újabb örömhír az előadóknak és közönségüknek: szigorú feltételekkel ugyan, de ismét engedélyezett szabadtéri rendezvények megtartása, amelyek közül a koncertek sem jelentenek kivételt. A legújabb kormányrendelet részletesen előírja, hogy milyen kritériumoknak kell ehhez teljesülniük a színházi előadások, koncertek, tánc előadások, cirkuszi estek szervezőinek.

FRISSÍTÉS: a május 28-án megjelent kormányrendelet szerint május 29-e és 31-e között autós könnyűzenei koncertek is tarthatók. (Autós koncert az, ahol "a közönség tagjai a rendezvény helyszínére jutás céljából használt személygépjárműben tartózkodnak a rendezvény során".)

A nézők mellett a szervezők feladata és felelőssége a járványügyi szabályok betartása, a koncertek alatt is. A védőtávolságtól nem lehet eltekinteni. Tudjuk, hogy nem mindig könnyű megőrizni a fegyelmet például akkor, amikor egy magával ragadó zenei élmény hatása alatt állunk, de ezeket a korlátokat most még egy – reméljük minél rövidebb – ideig figyelembe kell vennünk.

Zárt térben továbbra sincs lehetőség előadás tartására, a vendéglátóhelyeken csak háttérzene szólhat.
Mindenkinek köszönjük megértését és együttműködését.

A rendelet ezen a linken olvasható.

Forrás: EJI

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink