Lantos Zoltán Mirrorworld - lemezbemutató koncert

2008. 04. 28.

2008. április 30. szerda 19:30 - 22:00
Jegyárak: 1100 HUF, 2300 HUF, 2900 HUF

Lantos Zoltán az európai kortárs improvizatív zene azon vonalába tartozik, amelynek tagjai nem a jazz egyenes ági pályájáról érkeztek, hanem más, elsősorban klasszikus zenei gyökerekből szerezték első művészi tapasztalataikat. Ezeknek a művészeknek közös jellemzője, hogy náluk az improvizáció olykor rendkívül lírai, melodikus témákból indul ki, máskor pedig igazi tizenkét fokú vagy minimalista hangorgiában kulminál. A világjáró hegedűművész Lantos ma az európai, amerikai és ázsiai színpadok visszatérő vendége, akit olyan zenészek hívtak meg koncertjeikre közreműködőnek, mint Charlie Mariano, Steve Coleman, Rabih Abou-Khalil és Renaud Garcia-Fons. Miután klasszikus zenei diplomát szerzett a Zeneakadémián, az 1980-as évek derekán merész döntéssel „fejest ugrott” az indiai zenei hagyomány világába. A Kozma András vezette Ravi Shankar Institute of Musicban szerezte az első tapasztalatokat, majd kilenc évet töltött Delhiben, a nemzetközileg elismert szitármester, Debu Chaudhuri növendékeként.
Zenekara, a Mirrorworld az európai kortárs hangszeres zene keretei között elegyíti az indiai hagyomány hangját a magyar népi és írott zenei értékekkel. Új lemezének bemutatója remek közreműködő előadókkal újra felidézi Lantos Zoltán stílusának alapélményét, amely tökéletesen ötvözi a lírai dallam katarzisát a feszes és összetett ritmika revelációjával.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink