Könnyűzenei produkciók külföldre jutását segítő mesterkurzus-sorozat indul

2023. 10. 16.

A HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) a feltörekvő magyar zenét nemzetközi szinten népszerűsítő szervezet, amelyet a magyarországi zeneipar érintett szektorai hívták életre.

A legújabb programja a könnyűzenei produkciók külföldre jutását segítő mesterkurzus-sorozata. Célja, hogy bemutassa és megismertesse a nemzetközi karrierépítési lehetőségeket, elősegítse a szakmai kapcsolatok kiépítését és gyakorlati tréngingekkel edukálja a külföld felé nyító zenészeket, produkciókat.

Az első alkalom során az alapoktól mutatják be a könnyűzenei export lépéseit és lehetséges irányait és a showcase fesztiválokon való részvétel legfontosabb tudnivalóit. Részletek a Facebook eseményben.  

A sorozat minden eseménye ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálj most ezen a linken!

Elindult a showcase-szezon

Hét magyar produkció négy különböző showcase fesztiválon játszott, a HOTS delegációja is jelen volt az eseményeken. Koncertek és kapcsolatépítés: erről szólt a bukaresti Mastering the Music Business, a bécsi Waves Vienna, a sibeniki SHIP és a hamburgi Reeperbahn.
Az alábbi nemzetközi eseményekre, showcase fesztiválokra látogat ki a HOTS a közeljövőben:

Amsterdam Dance Event (október 18-22.)

Most Wanted Music Conference (november 14-16. Berlin)

Milano Music Week (november 20-26.)

PIN International Music Conference (november 30-december 2. Szkopje)

Közelgő jelentkezési határidők
Spike Showcase, Bulgária (nincs megnevezett határidő, érdemes sietni, amíg él a form)

Ha zenész vagy és szeretnél a nagy világban is érvényesülni, érdemes követni a HOTS eseményeit!

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink