Koncertek híján könyvvel ünnepel a 30Y

2020. 05. 13.

30Y május elsején este nyitotta volna az évszázados tölgyek között a Nagyerdei Víztorony kerti színpadának idei szezonját. Az élet azonban ezt ezúttal felülírta. Süli András, a Víztorony és a Campus Fesztivál programszervezője azonban egy kicsit mégis elhozta a debrecenieknek a zenekart, hiszen az évfordulóra megjelent az Ipszilon című könyv is, ennek bemutatójára is készültek. S úgy döntöttek, ezt egyfajta gyógy­írként megtartják online eszközök segítségével a Debrecen–Budapest–Pécs-tengelyen Beck Zolival, a zenekar énekesével, Tóth Barbival, a banda turné- és kommunikációs menedzserével, a könyv szerzőjével, illetve Bátori Jim Gáborral (Sinco), a könyv fotósával és tervezőjével.

Könyvbemutató, online

A zenekar az Ipszilon című könyvét egyszerre jegyzi fotóalbumként, interjúkötetként, füveskönyvként, turnénaplóként, valamint önvallomásul és korlenyomatként is. Bátori Gábor, Haász János író, újságíró és Tóth Barbi ajándéka a 30Y huszadik születésnapjára. A kötet április 11-én, a magyar költészet napján jelent meg óriási érdeklődés közepette, hiszen első kiadása már a megjelenés előtt egy héttel elfogyott.

A Süli András moderálta beszélgetés a könyv keletkezése mellett arra is irányult, hogyan telnek a napok 2020 koncertéhes tavaszi–nyári időszakában zenészként, menedzserként vagy fotósként. És azt is megtudhattuk, a könyv ötlete Barbitól származik, aki körülbelül három éve gondolkodott rajta, ebbe pedig hamar bevonta Jimet is. Céljuk, hogy megmutassák a zenekar másik arcát is, amely ugyan egybevág azzal, amit a közönség lát, mégsem feltétlenül nyilvános mindenki számára.

Fotó: Bátori Jim Gábor-archív

Forrás: HAON 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink