Ki-Látó eredmények

2007. 12. 12.
KI-LÁTÓ
zenei tehetségkutató verseny díjazottjai

A Fonó Budai Zeneházban december 7-8-án élő koncertek keretében került sor a KI-LÁTÓ döntőire. A versenyre nevezett hetven zenekar közül huszonegy produkciót hallgatott meg a szakmai zsűri. A Dresch Mihály, Hollókői Lajos, Krulik Zoltán, Matisz László és Sebő Ferenc alkotta testület, igen színvonalasnak minősítette a vetélkedést, melynek jellemzően három műfaját nem tartotta összemérhetőnek. Ezért a zsűri a tervezett első, második és harmadik díj helyett, a három legjobbat jelölte meg műfajonként, melyek közül a három műfaj legjobbjait, azaz a három első helyezettjét, valamint egy produkciót külön díjazásban részesít.

NÉPZENE:
Első díj:Vizin zenekar
Második: Török Tilla zenekara
Harmadik: Hajna

VILÁGZENE:
Első díj: Nossa
Második: Club Era
Harmadik: Live Act Folk

JAZZ:
Első díj: Piccolo Inn
Második: Lower House
Harmadik: Jambient

A zsűri külön díjban részesíti: Idrányi Eszter zeneszerzőt és a  Varietas Delectat Kvartettet.
Díjazás:
A három első helyezett élő egy órás koncertet ad a Fonóban 2008. február 23-án szombaton, 20.00 órától. A koncertről több csatornás lemezfelvétel készül . A felvett számokat a zenekarok hozzájárulásával a Dalok.hu feltölti az oldalra és promotálja illetve forgalmazza.
 
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink