Kapolcs.hu

2008. 07. 15.
 
 
Tegnap egy Kővágóörsön állomásozó ismerősöm nagyon csodálkozott, amikor megtudta tőlem, hogy idén is lesz Kapolcs. Onnan szokott értesülni arról, hogy adott évben is lesz fesztivál, hogy barátai már nyár elején kezdenek jelentkezni szállásért Kapolcs idejére. Most még senki sem jelentkezett. Ennek ellenére nem félek attól, hogy üresek lesznek Kapolcs utcái két hét múlva.

A bűvészkedés a fesztivál körül jó ideje folyik, de valami miatt nyugodtak voltunk – olyan nincs, hogy Kapolcs nem lesz. Merthogy az odalátogató népnek nem nagy drága produkciók kellenek, hanem a feeling, és azt nem a befektetett pénz adja, hanem a Mari néni kemencében sült lángosa, Feri bá' házi bora na meg a gazdasági helyzettől egyelőre független tájkép.
Márta Istvántól megtudtuk, hogy a fesztivál fellépői ingyen, vagy jelképes gázsiért vállalták a jelenlétet. Íme néhányan a még nem végleges programból: Amadinda, Budapest Ragtime Band, Hobo, Mandel Quartet, Másik János, Jordán Tamás, Palya Bea, Eperjes Károly, Sipos Mihály (Muzsikás), Ferenczi György és a Rackajam, Varga János és a Mediterrán Combo, Kaltenecker Trio, Kollmann Gábor és Együttese, Kistehén Melankólikusok (lemezbemutató koncert), Novák János (Ady-dalok), EAR Együttes, Huzella Péter, Olamar Együttes, Fabula Rasa, Vázsonyi János, Párniczky András, Dinnyés József.
Valami miatt úgy érezzük, hogy jó lesz. Jobb magadon segíteni, mint amikor annyira kisegítenek, hogy már nem is tudod, hol vagy.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink