Június 4-től újra indul a személyes ügyfélfogadás az ArtisJusban

2020. 06. 04.

Ügyfélfogadás időpontfoglalással | Adatmódosítás, SZIR-regisztráció online is | Jön! HOTS Songlab | NKA alkotói támogatások kifizetése | A koronavírus hatása a jogdíjakra |

Örömmel értesítjük, hogy június első csütörtökétől ismét megnyitjuk irodánkat. Jelenleg csak előre egyeztetett időpontban tudjuk fogadni Önt, ezért látogatása előtt feltétlenül hívja a 061-488-2666 telefonszámot, vagy írjon emailt a szerzok@artisjus.com címre.                     Vigyázzunk egymásra – kérjük, hogy maszkban érkezzen, és ne felejtse el használni a kihelyezett kézfertőtlenítőt. Jogdíjas ügyeit továbbra is elsősorban online, a Szerzői Információs Rendszerben intézze, vagy keressen minket emailben (szerzok@artisjus.com), telefonon (0614882666). A személyes ügyintézés jelenleg csak korlátozottan elérhető, így ezt igyekszünk fenntartani azok számára, akiknél az irodai látogatás valóban elengedhetetlen.

Adatmódosítás már online is:

Már az Artisjus.hu weboldalon keresztül is módosíthatja személyes adatait, és ugyanitt akár a SZIR-be is regisztrálhat – ha rendelkezik Ügyfélkapu-hozzáféréssel. Míg adatai változását korábban csak személyi adatlapunk elpostázásával tudta jelenteni nekünk, irodánk teljes újranyitásáig most elektronikusan – akár otthonából – is intézheti ezt. Ha még nincs jogosultsága a Szerzői Információs Rendszer használatához, Ügyfélkapu-hozzáféréssel most bárhonnan regisztrálhat az alábbi űrlapon keresztül. Amennyiben már van SZIR-regisztrációja, de a belépéshez használt mobilszáma már nem él, megadhatja az új számot elektronikusan is. Az ügyfélkapus online regisztrációs és adatmódosítási lehetőség irodánk teljes újranyitásáig még biztosan élni fog.

Ügyfélkapus adatmódosítás és SZIR-regisztráció online: https://bit.ly/ugyfelkapus_reg

Külföldi producerektől lehet tanulni – HOTS Songlab 2020-ban is!:

A nemzetközi piacot megcélzó könnyűzenészek számára mindenképpen jó hír, hogy idén is jön a HOTS SongLab a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda, a HOTS könnyűzenei exportiroda, a SuperSize Recording és az Artisjus szervezésében. A személyre szabott workshopok eredménye nyolc olyan dal lesz, melyek végső formájukat sok tanulságot ígérő párbeszédek keretében nyerhetik el.

Az esemény során egy-egy nemzetközileg elismert producer dolgozik majd az általa kiválasztott magyar produkciókkal. A producerek: Clint Murphy (Enter Shikari, Busted), Jake Gordon (Emeli Sandé, Skepta, Ocean Wisdom), Mo Hausler (Marina & the Diamonds, Lily Allen, Everything Everything) és a Dalszerző Expóról is ismert Steve Dub (Moby, The Chemical Brothers, UNKLE, New Order) lesznek. 

Az alábbi jelentkezési űrlapon nekik célozva lehet beküldeni demókat, majd minden szakember 2-2 produkciót választ, akikkel közösen dolgoznak a dalok befejezésén októberben.

A jelentkezés határideje: 2020. június 30. 13:59

Jelentkezés és részletek itt: https://bit.ly/SongLab2020 

NKA támogatást elnyert szerzőink figyelmébe:

Az Artisjus megkeresésére a Nemzeti Kulturális Alap módosított a már elnyert alkotói támogatások kifizetési ütemezésén. Ha Ön nyert alkotói támogatást az NKA-tól, az eredeti tervekhez képest korábban fogja kézhez kapni az összeget. Az előrehozott utalásokkal a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került alkotókat szeretnék segíteni.

A könnyűzenei szerzőkre vonatkozó NKA-tájékoztatás: „ha még nem került sor szerződéskötésre, utalásra, akkor kifizethető az egész elnyert összeg egyben, előfinanszírozás keretében. Ha már megtörtént a szerződéskötés, a szerződések módosítását követően a maradék 60% is utalható”.

A komolyzenei szerzőket érintő NKA-tájékoztatás: „a Zeneművészet Kollégiuma nem járult hozzá a teljes elnyert összeg előfinanszírozás keretében történő kifizetéséhez és a művek nyilvánosság előtti bemutatásának „mellőzéséhez”. Ugyanakkor figyelembe véve a bemutatók jelenlegi járványhelyzet miatti ellehetetlenülését, a Kollégium hozzájárult ahhoz, hogy a szakmai beszámolók elfogadását követően ne csak 40%, hanem a teljes maradék 60% kerüljön kifizetésre, azzal, hogy a szerződésmódosítás során a bemutatók megtartására vonatkozó határidő módosításra is sor kerül, a járványhelyzet megszűntétől számított egy évig kitolódik”.

Koronavírus és jogdíjak:

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzet jelentősen befolyásolja azokat a piacokat, amelyekről az Artisjus a jogosultak javára jogdíjakat szed be. Ezeket a hatásokat az Egyesület folyamatosan figyelemmel kíséri és próbálja megbecsülni. A helyzet értékelésében a bevételek egy részének elmaradása mellett speciális problémát jelen az Egyesületnek a felosztások műsoradatoknak való kitettsége. Az olyan jogdíjakat, amelyekhez a felhasznált művekről adatszolgáltatás nem áll rendelkezésre, az Egyesület Felosztási Szabályzata szerint a beszedést követő évben, más felhasználásokra beérkezett műsoradatok alapján osztja fel. Ezek az ún. ráosztásos jogdíjak. A ráosztások alapját olyan felhasználási (műsor) adatok képezik, amelyeket az Egyesület például hangfelvételek kiadása, koncertek jogosítása vagy a rádiók, illetve televíziók jogosítása alapján kap meg és dolgoz fel. Ha jelentősen lecsökken a ráosztásos felosztásainkhoz rendelkezésre álló adatok mennyisége (ahogyan ez például a koronavírus-járvány miatti korlátozásokkal kapcsolatban a rendezvények elmaradása, vagy a hangfelvétel jogosítások visszaesése miatt a tavaszi hónapokban tapasztalható), akkor sérülhet ezeknek a felosztásoknak a valósághűsége.

Ezt a speciális hatást az év második felében tudjuk majd felmérni, amikor az éves adatok nagy része már rendelkezésünkre áll, illetve nyilvánvalóvá válik a hiányuk mértéke. A hatások mérséklésére és a felosztások megfelelőségének a biztosítására az Egyesület legfőbb döntéshozó szervének Felosztási Szabályzatot módosító határozatai adhatnak majd módot 2020 novemberében vagy decemberében. Tagjainkat igyekszünk ebben a témában további tájékoztatással ellátni, a helyzet jelenleg még nagyon bizonytalan.

Artisjus Kommunikáció

https:// facebook.com/artisjus.hu/

https://dalszerzo.hu/ 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink