Jeanny – „Sajnos a lányok nem annyira díjazták a rap műfajt”

2021. 09. 14.

Nem olyan gyakori a női rapper, pedig nem olyan műfaj ez, ami kifejezetten férfi tulajdonságokat kíván. Bemutatjuk Jeannyt, a költőből lett rappert.

„Gyerekkorom óta szeretem a rap zenét és mindig is szerettem volna saját szövegeket írni. Kezdetben versekkel kezdtem és azokat mutattam a barátoknak, családnak.

Leginkább olyan körökben mozogtam, ahol a rap zene volt jelen és szinte mindenki azt hallgatta. Az iskolában is szinte csak rap szólt. Sajnos a lányok nem annyira díjazták a rap műfajt, így a fiú társaság maradt. 2006-ban született meg a fiam, így kicsit alább hagyott ez a dolog, majd 2015-ben újra elkezdtem szövegeket írni, de akkor még senkinek sem mutattam meg őket. 2018 Szilveszterén pedig megismerkedtem Tycs-el, a párommal. Látta bennem, hogy ügyes lennék és az ő hatására elkezdtem gyakorolni a rappelést. Hamar közös számaink is születtek. Pl: Jeanny ft. Tycs - Barátból lett ellenség vagy Tycs ft. Jeanny - V-É-N-A. Pontosan 2018 július 26.-án került fel az első zeném a csatornámra, ami még eléggé kezdetleges volt, (Kezedben a sorsod) címmel. Szépen sorban születtek a zenék, de folyamatosan éreztem, hogy még mindig tudok többet és többet nyújtani magamból. Ez a mai napig így van! Így a közönség is láthatja, hogy hogyan fejlődöm zenéről zenére.”

Jeanny Facebook oldala: https://www.facebook.com/jeannyoffical 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 08. 24.
Az „Anxious” Keck Mária flamenco táncos/énekes és Jaxhe kolumbiai zeneszerző művészi találkozásából jött létre. A sok nemzetiségű részvevő gárda maradandót alkotott, zenében és látványban egyaránt.
2021. 10. 18.
A „NoPiPiNoPie” májusban debütált egy újragondolt gyermekdallal az “ABC 2021”-el. Most megjelent második daluk is.
2021. 10. 12.
A Curtis-diszkográfia hamarosan egy vadonatúj EP-vel gyarapodik: a népszerű rapper egy igazán ütős gengszterközegben használatos kifejezésre, a ’Spíler’-re keresztelte az érkező korongot.
2021. 10. 06.
Megjelent Szabadi Andrea, a Kaan Luum zenekar egyik alapítója, énekes és handpan művész nyolc darabból álló meditációs lemez kollekciója.
2021. 10. 05.
A lemezről bővebben is mesél Ricsipí és Qka MC október 14-én a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol az albumot meghallgathatja a közönség a két rapperrel.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink