Ibbigang – a trap-rap itthoni sztárjai

2024. 05. 13.

A TikTok és az Instagram világában élő tizenévesek mellett a két huszonéves srác már veteránnak számít. Óriási online nézettség és Budapest Park – a 30-an túli öregek csak nézik ezt a jelenséget és nem értik :-)

Az Ibbigang fiatal zenekar, de már sok megjelenést tudhat magáénak. Az utolsó, Meztelen című albumuk címadó dala már 156.000 megtekintésnél tart. Trap zenére rappelnek és nagyon más világban élnek, mint a korábbi nemzedékek.

„Amíg kettőjük online jelenléte viszonylag visszafogott, az újabb generáció nagyon erőteljesen tolja magát a közösségi felületeken, legyen szó élőzésről az Instagramon vagy rendszeres tartalomgyártás TikTokon. „Az igazán mainstream előadóvá, vagy hát a sztárrá válásban nem is a produktumnak van fontos szerepe, nem is a zenének, hanem a személyiségnek és a karakternek. Az, hogy kinek mennyire izgalmas, érdekes a karaktere, vagy mennyire izgalmas és érdekes karaktert mutat magáról a social médián keresztül” – mondja Szalai, aki szerint ez egyáltalán nem ördögtől való dolog, sokan teljesen önazonosan csinálják, de személy szerint ő már attól sokat stresszel, ha ki kell raknia egy képet Instára. Valter ezt annyival egészíti ki, hogy egyszerűen hátrányt jelent ma már, ha egy előadó nem elég aktív online, hiszen az emberek alapvetően a telefonjukon hallgatnak zenét, ott pörgetik a TikTokot és az Instagramot, tehát hátrány, ha a más előadó jelenik meg helyetted az emberek feedjében, mert te nem gyártasz oda tartalmat.” – Telex.hu

Az Ibbigang az OTL (On The Low) rapcsalád tagja, amely a mai magyar könnyűzene egyik sikersztorija. „Néhány év alatt a pár fős pincebulikból eljutottak a telt házas Budapest Parkig. Az OTL előadói ma már rendszerint ott vannak az online slágerlisták élén… Egymásnak adták a mikrofont a magyar hip-hop újhullámos sztárjai. Ekhoe, Pogány Induló, az Ibbigang és Akc Misi is egyszerre volt színpadon egy különleges szülinapi bulin. Az OTL közösség tagjai nem csupán a trap zenében mutattak irányt itthon, de erős, összetartó közösséget építettek fiatal rajongóikból. RTL.hu 

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 06. 08.
430 éve hunyt el Balassi Bálint. Tiszteletére Csörsz Rumen István zenetanár és kutató egy hat órás énekelt vers összkiadást készített.
2024. 06. 06.
A Cimbiózis Trió és a Concerto Budapest égisze alatt működö Ligeti Ensemble közös lemeze, a Responses to Ligeti megkapta a Citizen Jazz ÉLU. Az album kiadója a BMC.
2024. 05. 27.
„Az ’Üvegvilág’ című kislemezem az eddigi életem átfogója. Igyekeztem belecsempészni olyan elemeket, amelyek örök életemre elkísérnek..."
2024. 05. 27.
Hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót június 9-én a Kobuci kertben.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink