HungaroConnections - A PANKKK kiírta az idei második európai cserekoncert pályázatát, a Dalok.hu közreműködésével

2008. 07. 30.
A most hatodik alkalommal kiírt HungaroConnections program elsődleges célja az, hogy a hazai és külföldi zenekarok közös koncertjeinek támogatásával elősegítse a határok közötti átjárást, egymás zenei kultúrájának megismerését.
 
A támogatás összege és feltételei:
  • Egy zenekar 100 ezer Ft támogatási összegre pályázhat (az általa kiválasztott külföldi partnerzenekarral együtt).
  • A pályázó hazai zenekar és külföldi partnere 2 közös koncertet játszik: egyet itthon, egyet a külföldi partnerzenekar hazájában.
  • A pályázó zenekar partnere a két koncert során azonos (ugyanakkor mindkét rendezvény esetén megengedett, hogy a két zenekaron kívül továbbiak is fellépjenek).
Támogatott időszak: 2008. október 15. – 2009. január 31.
Jelentkezési határidő: 2008. szeptember 22. (postára adási határidő)
 
A pályázatok kötelező tartalma:
Egy pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a postai úton beküldött dokumentumok mellett az on-line regisztráció és hangzóanyag feltöltése is megtörtént!!!
A PANKKK postacímére a következő dokumentumokat kell beküldeni:
  • szabályosan kitöltött pályázati lap (letölthető a www.pankkk.hu és a www.dalok.hu honlapokról);
  • a külföldi zenekar szándéknyilatkozata a koncerteken való részvételről (formanyomtatványa letölthető a www.pankkk.hu és a www.dalok.hu honlapokról);

Postacímünk: PANKKK Program; 1111 Budapest, Budafoki út 15.

 
On-line regisztráció:b a pályázó zenekar hangzóanyagának, fényképének és rövid biográfiájának feltöltése a Dalok.hu honlap Zenészeknek/HungaroConnections menüpontjában található on-line pályázati lapra.
A regisztrációs honlap címe: www.dalok.hu
 
Elbírálás és a nyertesek kiértesítése:
A pályázatokat az Előadóművészi Jogvédő Iroda, a Dalok.hu és a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) által felkért szakmai kuratórium bírálja el. Összesen 25 csere, tehát 50 koncert támogatható.
A kiválasztás szempontjai:
  • a jelentkező szakmai háttere;
  • a feltöltött hangzóanyagok minősége;
  • a pályázatban érintett koncertek és helyszínek nagyságrendi és minőségi besorolása, várható sajtónyilvánossága;
  • a széles műfaji reprezentáció.

A pályázókat a döntéseket követő egy héten belül e-mailben értesítjük ki az eredményekről.
Elszámolás és a támogatási összeg folyósítása: 2008. október 15-től folyamatosan.
A támogatott zenekarok a két koncertet kizárólag egyben számolhatják el.

 
A nyomtatott szakmai beszámoló kötelezően tartalmazza:
  • a két koncert nézőszámát és rövid beszámolókat, a koncerteken készített néhány fényképet, valamint a promóciós anyagok (szórólapok, plakátok, jegyek, egyéb hirdetések) mintáit;
  • a támogatási összeghez kötődő költségek tételes felsorolását (pl. benzin, buszbérlet, szállás, tiszteletdíj).

Az EJI, a Dalok.hu és a PANKKK hivatalos logóinak a promóciós anyagokon kötelezően szerepelniük kell. Ezek hiányában a szakmai beszámolókat nem tudjuk elfogadni.

 A támogatási összegek kifizetése:
  • a szakmai beszámolót személyesen vagy vidéki pályázók esetén postai úton kell eljuttatni a PANKKK programirodába (1111 Bp., Budafoki út 15.)
  • a PANKKK program koordinátora által kiállított szakmai igazolást a pályázó juttatja el az Előadóművészi Jogvédő Irodába, ahol a Jogdíjalap munkatársai az összeget átutalással fizetik a megadott bankszámlaszámra.
 
A nyertes pályázóknak automatikusan jár a Dalok.hu szerződése, amely alapján a hazai és külföldi zenekarok felvételei felkerülhetnek a Dalok.hu online zeneáruház választékába. A nyertes pályázókkal a Dalok.hu munkatársai személyesen is felveszik a kapcsolatot. A zeneáruházról bővebb információk a www.dalok.hu honlapon találhatóak.
 
További információk:
Berta András (program koordinátor): andras.berta@pankkk.hu, 0620 3941071
Siska Melinda (asszisztens): melinda.siska@pankkk.hu, 0630 5398155
 
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink