Hortobágyi László a mai Dalok-Galopp vendége

2017. 12. 06.

 A szerző a nemrég megjelent új albumáról:
- és így tehát az Alterra zenei anyagzata abban lehet némelyek számára extrakulináris - mégha elsőre hangzása nem is olyan nyavalyatörős -, hogy, szemben a mai komolyvilágzenei zombigyakorlattal, itt egy-egy trackban homlokegyenesen eltérő Földfertályok egymással látszólag nem kompatibilis hangrendszere és kifejezésmódja van összeolvasztva, ezernyi kis darabból (tehát a szereplők így nem létezhetnek a valóságban sem). Az tehát a magánmitológikus véleményem, hogy valami ilyesminek kéne lennie egy futurológiai Földzenének. Természetesen ez egy fikcionális, a résztvevő elemek elmúlása feletti törmelékpuzzlerubikkocka csak felvillantásszerű példázata, melynek megértéséhez persze a világ tradicionális zenekultúrájának minimális ismerete lenne szükséges, éppen azok egyéni mixturájának élvezeteként, de hát ennyire nem vagyok bizakodó, úgyhogy marad annyi amennyi átjön, s ebből persze a jelenlegi világ számára több lesz a bizarr, semmint az igazi muzikológiai heuréka, pedig abban volt a munka. Így tehát az Alterra zenei anyagzata marad a kipusztult epigenetikus etnophiliák fennmaradt törmelékeinek rövid kis privátfraktálja, de azért igyekeztem könnyed, dalocskaszerű formákban ezt megvillantani.
Hortobāgyinak Lātszō 2017, a "Puppies & Kittens of Budavár" website levelező tagja
www.guo.hu
Az Alterrát itt töltheted le. A Gayan Utteják Orchestra többi kiadványát is melegen ajánljuk azoknak, akik többre kíváncsiak.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink