Hiperkarma, 30Y és Erik Sumo Band is lesz a Völgyhétvégéken

2020. 05. 22.

Négy Völgyhétvégére várják ősszel a szervezők a koronavírus-járvány miatt elmaradó idei Művészetek Völgye közönségét. A fesztivál harmincéves jubileumi programjait jövőre tartják meg.

A Művészek Völgye szervezői szerdai közleményükben hangsúlyozták: bár az idén a koronavírus-járvány miatt elmarad a fesztivál, a harmincéves jubileumot 2021-ben megünneplik, és a tervezett Völgy30 programcsomag is átkerül a következő évre. Ebben tíz napon át minden fesztiválévből megidéznek majd egy-egy programot eredeti formájában.     

A fesztivál közönségének idén kora őszre négy hosszú hétvégén szerveznek Völgyhétvégéket, szeptember 3-6., 11-13., 25-27., valamint október 2-4. között. A közleményben idézték Oszkó-Jakab Natáliát, a Művészetek Völgye igazgatóját, aki elmondta: a Völgyhétvégéket azért találták ki, hogy 2020-ban se maradjon senki művészetek és "völgyérzés" nélkül, a művészek, zeneipari szereplők pedig munka nélkül. Hozzátette: kíváncsian várják, hogy milyen hangulatot kap a kapolcsi közös fesztiválozás az őszi időszakban. A Völgyhétvégéken nyílik meg Kapolcs új főtere, ami egyúttal új fesztiválhelyszín is lesz. Itt lép fel többek között az Erik Sumo Band, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a Hiperkarma, a Random Trip, a 30Y és az Ivan and the Parazol is. A MűvészVölgy Kúria névre keresztelt felújított kapolcsi kastélyban pedig társasjátékokkal, kiállításokkal és a Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum alkotásaival várják a látogatókat. A főtéri események mellett egy-egy hétvégére hoz majd programot Kapolcsra a Harcsa Veronika Udvar, a Momentán Udvar, a Kaláka Versudvar, a Hagyományok Háza Folkudvara, a Hangfoglaló Udvar, a Színház Színpad, a Világzenei Udvar és a harminc éves Muharay Elemér Népművészeti Szövetség Muharay Udvara. Szerveznek biciklis és gyalogos túrákat, kiállításokat, vásárt helyi termékekből, valamint kinyit a KenderKert, a Muflon Jazz Udvar, a Diabelli, a Magyar Írószövetség Udvara, a Völgykomolyzene helyszíne, a Tűzoltószertár, az ÉltetőVölgy, a Kalapos Udvar, a MANK Artporta, a Fazekasműhely, a Manó Udvar, a Virágzsó Udvar és a Szépmíves Udvar is. A részletes programot június 1-jétől teszik elérhetővé a fesztivál honlapján. A szervezők közölték azt is, hogy az idei, elmaradt fesztiválra bérlettel rendelkezők beválthatják jegyeiket a Völgyhétvégékre, a jövő évi fesztiválra, valamint felajánlhatják azok árát a Művészetek Völgye támogatásaként is. (MTI)

Forrás: Bagolyhír 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink