Hangfoglaló Program - elkezdte munkáját az új Kollégium

2021. 03. 21.

Nyilvános az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program ideiglenes kollégiumának névsora, amely mostantól teljes egészében új tagokkal működik majd tovább. A Kollégium elnöke Cselőtei László zenei újságíró, szövegíró, grafikus, zeneipari vállalkozó lett.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának célja a könnyűzenei utánpótlást, színvonalas produkciók fellépési lehetőségeit, külföldi népszerűsítését elősegítő könnyűzenei program támogatása. A Kollégium a Nemzeti Kulturális Alap legtöbbet ülésező testületei közé tartozik, éves szinten eddig átlagosan 800 millió forint pályázati forrással segíti a hazai könnyűzenei produkciók pályáját.  A 2015-ben létrejött, majd 2018-ban részben megújított, 2020 eleje óta pedig Bali Dávid által vezetett – Andrási Bea, Horváth Gergely, Tóth Tibor, Vörös István összetételű – Kollégium mandátuma február végén lejárt, így február közepén tartotta utolsó ülését. Az összesen 9 alprogrammal működő testület új tagjainak névsora március 19-én került ki az NKA oldalára.

A Kollégium új vezetője Cselőtei László, zenei újságíró, szövegíró, grafikus, zeneipari vállalkozó lett, a legtöbben talán a hazai rock-metal színtér meghatározó médiuma, a HammerWorld Magazin alapító-főszerkesztőjeként ismerhetik. A Kollégium további tagjai között köszönthetjük Berta Zsuzsit, az A38 Hajó Budapest marketing vezetőjét, Dénes Adélt, a Petőfi Irodalmi Ügynökség keretein belül működő HOTS és Hangfoglaló Programiroda szakmai programigazgatóját, Podlovics Péter koncertszervezőt, menedzsert, az XLNT Booking & Records ügyvezetőjét, illetve Szűcs Gábor (Little G Weevil), blues gitárost, énekest, zeneszerzőt, producert.

A Hangfoglaló Programiroda, amely az NKA Kollégiumának operatív szolgáltató egységeként működött az elmúlt években (magában foglalva a HOTS – Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportirodát) továbbra is folytatja munkáját. A Programirodán dolgozó kollégák közül a közelmúltban távozott Bajnai Zsolt igazgató, Boross Zoltán irodavezető és Bali Dávid HOTS vezető. Feladatkörüket a Hangfoglaló Programiroda új szakmai programigazgatója, Dénes Adél vette át.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink