Hallgass hazait – világzene Senával és a Várkonyi csibészekkel! Szabadtéri koncertek a belvárosban, ez a Budapest Ritmo Piknik.

2020. 10. 07.

A Budapest Ritmo Piknik az öt éve megszokott nívós Budapest Ritmo járványbarát újragondolása. Október 9–10. között 15 ingyenes, szabadtéri koncerttel várjuk a közönséget, három budapesti köztéren: a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téren. A piacon vásárló családoktól a környéken biciklizőkig, a világzene öreg motorosaitól a hazai szcénát most felfedezőkig, várunk mindenkit egy ingyenes, kültéri, szorongásmentes őszindító fesztiválra.

A város legnagyobb világzenei koncertsorozata az eddigi legerősebb, kizárólag hazai előadókból álló line-upjával jelentkezik. A Budapest Ritmo Piknik a felfedezések és újrafelfedezések, a kötetelen zenehallgatás ünnepe, ahol az ősz utolsó meleg napsugarai mellett, vírus-szorongás nélkül élvezhetjük a hazai világzenét.

"Bringásokat és kisgyerekeseket, környékbeli piacra járókat és home office-ban dolgozókat mind várunk, hogy a szabadban, igazán különleges koncerteket hallgathassanak meg,”  mondta Marton Sára, a Budapest Ritmo Piknik projektmenedzsere.

A Rákóczi téren pénteken a Common Vibes mentoráltjai, a Várkonyi Csibészek zenélnek, utánuk Sena Dagadu afrobeat szólókoncertje várható. Szombaton a Rákóczi téren a ¡Nosnach klezmer-chansonja, majd Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomduója hallható, utánuk pedig a Los Orangutanes, a kelet-európai cumbiazenekar lép fel.

A Millenáris parkban pénteken a világzene nagydíját, a WOMEX Életműdíjat idén megkapó Lakatos Mónika Rostás Mihály Mazsival, majd a Csángálló zenekar lép fel, szombaton a bulizenét az Etnorom biztosítja, igazi kuriózumként a görög–magyar Meybahar és az ethnojazz méltán világhírű hazai képviselője, a Borbély–Dresch Quartet ad most először piknikkoncertet.

Végül, de nem utolsó sorban, a Hunyadi téren pénteken a Branka Trio szerb–magyar népdalperformanszát és a Meszecsinka pszichedelikus folkját, szombaton pedig a Le Rom és a Romano Drom cigányzenekarok tánczenéjét lehet meghallgatni. Itt lép fel október 10-én reggel gyerekeknek szóló mesekoncertjével Paár Julcsi Hangolója is.

A koncertek mellett várnak a klasszikus piackaják, a környéki éttermekben, kocsmákban pedig grasztrósabb élményeket gyűjthetsz, és melléjük megihatsz még pár nyárzáró, őszindító fröccsöt is.

A Budapest Ritmo Piknik a város legnagyobb világzenei fesztiváljának vírusbarát, kültéri variációja, amit 2020-ban ötödik alkalommal, most rendhagyó körülmények közt rendez a szervező Hangvető és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. A Budapest Ritmo Piknik koncertjei ingyenesek. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

További infomáció: https://www.budapestritmo.hu/
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink