Generációs úttörőkről szól a legújabb Das Funk track!

2020. 11. 13.

A „Műanyag sláger” ismét tökéletesen hozza a banda egyéni hangzásvilágát: az elektronikusabb beatek és a hagyományos hangszerek remekük egészítik ki egymást.
 
A végeredmény egy rádióbarát, funky track lett, aminek fülbemászó refrénje azonnali dallamtapadást eredményez. Szövege sem mindennapi, hiszen igen komoly témát feszeget, a maga könnyed, befogadható és szerethető formájában.
 
„Az emberek szeretnek mindenre címkéket aggatni, megbélyegezni - mint például a mindenkori fiatal generációt is előszeretettel jellemzik léhűtő, céltalan, változásra képtelen brigádként. Pedig ennek a generációnak is megvannak a maga úttörői, egyéniségei. Forradalmárok, akik új szemmel nézik a régi időket, tanítók, akik mernek nagyot álmodni és nem félnek szembe menni a régi szabályokkal” - mesélték a tagok az új dal mondanivalójáról.
 
Színes klip is forgott az újdonsághoz, amiben a „Műanyag slágert” ledekkel derítik.

„Legújabb videónkban a sztorimesélés helyett most a zenekarra és a zenélés örömére akartunk fókuszálni” - mesélték a tagok. „Extra vizuális elemekként különböző színű ledekkel játszottunk, hogy adjunk némi neonfényű művilágot a képi világnak és ezáltal még jobban kiemeljük a dalszöveg mondanivalóját” - tették hozzá.
 
Nem téved, akinek a zenekar már ismeős, hiszen korábban Audiofuse néven a tagok több zenét is megjelentettek. Kiadványaik egyedisége a stílusok különleges ötvözésében rejlik és ez legújabb szerzeményüknél sincs másképp.
 
A színészből, zenetanárokból, zenei producerekből és dj-kből álló profi csapatban már mindenki komoly szakmai múltat tudhat magáénak, a srácok nem a kispadról integetnek.

Miller Dávid (ének) zenei karrierje mellett színészként dolgozik, így több jelenleg futó sorozatban és magyar filmben  találkozhatott már vele a közönség, valamint az RTL Klub Reggeli című műsorának műsorvezetője. Bakonyi Bálint (gitár, elektronika) az 1G School zeneiskola alapítója és vezetője, 22 éve foglalkozik zeneszerzéssel, 2012 óta pedig ismert hazai együttesekkel és előadókkal foglalkozik mint producer, illetve hangmérnök. Sümeghi Tamás (dobok) aranylemezes zeneszerző, aki közel 30 éve dobol és olyan nagysikerű előadókkal dolgozott már együtt, mint Keresztes Ildikó, Andy Irvine vagy Alapi István. Jelenleg Magyarország egyik legnagyobb dobiskolájának oktatója. Ullmann Ottó (billentyű, basszus), Dávid unokatestvére, aki szintén színész-zenész családban született, így az ő életének is gyerekkora óta képezi szerves részét a művészet. A Kőbányai Zeneiskolában végzett, pár éve pedig az elektronikus műfaj nagy kedvelője, így zenei munkásságát is ennek szenteli. Szegedi Timi (ének) pályafutása 8 éve a BitBustres nevű elektronikus formációval kezdődött akikkel azóta már MadCity néven meghatározó arcai a budapesti klubéletnek. Emellett több zenei projektben is találkozhat vele a közönség, ahol zseniális hangjával rendre elkápráztatja a nagyérdeműt..
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink