Futó-, és főzőverseny is lesz a Palóc Futam zenei tehetségkutatón

2024. 05. 14.

Harmadik alkalommal rendezik meg Balassagyarmaton a Palóc Ligetben a Palóc Futamot június 15-én. A könnyűzenei tehetségkutató ezúttal számos kísérőprogrammal bővül, lesz többek közt palócleves főzőverseny és futóverseny is. A díjazott zenekarok értékes nyereményekkel térhetnek haza.

A Palóc Futamra a könnyűzenén belül bármilyen együttes vagy szóló előadó jelentkezhet, lényeg, hogy induló produkció legyen. A jelentkezők közül a 10 legjobb mutathatja meg magát élőben 15 perces koncerttel a közönség és a zsűri előtt június 15-én a Palóc Ligetben. Az érdeklődőknek nem csak a minikoncertek miatt lesz érdemes kilátogatni, ugyanis számos egyéb programmal is készülnek a szervezők. Lesznek művészeti workshopok, gyermekfoglalkozások, zenei témájú fotókiállítás, palócleves főzőverseny és futóverseny is. Extra produkcióként fellép majd a Selah Vie zenekar, és a programsorozatnak része a labdarúgó EB nyitómérkőzése, azaz a Svájc – Németország összecsapás megtekintése.

A Palóc Futam győztese továbbjut az Öröm a Zene országos tehetségkutató versenysorozat budapesti döntőjébe, amelynek az első helyezettje 1 millió forint értékben kap hangtechnikai eszközöket. A balassagyarmati győztes és a résztvevő zenekarok számos különdíjat is elnyerhetnek, köztük tiszteletdíjjal járó fellépést két városi rendezvényre, stúdiófelvételt keveréssel és masteringgel, illetve az Audmax Kft. jóvoltából Audio-Technica fejhallgatót és mikrofonokat, Korg hangolókat, Korg gitáreffektet és VOX gitáros ajándékokat. 

A Palóc Futam az Öröm a Zene hálózatában, az NKA Hangfoglaló program támogatásával jött létre. Az Öröm a Zene események közül a legközelebbi verseny június elsején lesz Szolnokon, ahol már negyedszer tartják az AztaQ tehetségkutatót. Ahogy a szolnokira, a balassagyarmatira is még jelentkezhetnek zenekarok. 

Facebook: oromazene.hu

Versenyfelhívás:
Öröm a zene! - Balassagyarmat - Palóc Futam és dzsembori Amatőr Zenei Tehetségkutató Verseny Balassagyarmaton.

Az Öröm a Zene országos tehetségkutató Nógrád megyei versenye parádés nyereményekkel: Időpont: 2024. június 15. (szombat) 10.00-21.00 óra
Jelentkezési határidő: 2024. június 8. (szombat éjfél)
Helyszín: Palóc Liget - Terasz (Balassagyarmat - Palóc Liget)

Jelentkezési feltételek
1. Bármilyen stílust játszó könnyűzenei énekes és zenekar (formáció) jelentkezhet.
2. A versenyen kizárólag élő, hangszeres formációk vehetnek részt (playback megoldás kizárt).
2. A versenyre kizárólag saját (a formáció által írt vagy a formációnak írt) dalokkal lehet jelentkezni.
3. A versenyre csak olyan formációk jelentkezhetnek, amelyek sem jelenleg, sem a korábbi években nem voltak támogatottjai az NKA Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program Induló Előadói Alprogramjának, illetve a formáció tagjainak fele sem játszik vagy játszott támogatott zenekarnak.
4. A jelentkezők nem rendelkezhetnek egynél több, kereskedelmi forgalomban kapható, lemezkiadásra szakosodott (azaz több formációval foglalkozó) cég által megjelentetett és terjesztett hanghordozóval. A jelentkezési díjmentes!

Jelentkezni kizárólag e-mailben az alábbiak megadásával illetve csatolásával lehet
(E-mail tárgy rovatában kérjük feltüntetni: Palóc Futam - formáció neve)
1. Formáció neve
2. Kapcsolattartó neve, telefonszáma, email címe
3. Formáció stílusbesorolása (saját besorolás)
4. Zenekar esetén a formáció színpadi létszáma és a hangszerek felsorolása
5. Formáció indulásának éve
6. Formáció biográfiája (maximum 1000 karakteres word fájlban csatolandó)
7. Aktuális fotó a formációról (jpg formátumban csatolandó)
8. Két darab audió/videó anyag elérhetősége (link megadása)
9. Két beküldött saját dal dalszövegei (word fájlban csatolandó)

Felhívjuk a figyelmet, hogy a nevezést csak valamennyi információ megküldésével tudjuk elfogadni. E-mail cím: palocfutam@gmail.com

A verseny menetrendje:

1. A beérkezett nevezések (hangzó anyagok) alapján a szervezők előzsűriznek, azaz kiválasztják azt a 10-12 formációt, amelyek lehetőséget kapnak az élő bemutatkozásra.
2. A kiválasztott formációkat legkésőbb 2024. június 9. éjfélig értesítjük. (A rider egyeztetésére ekkor kerül sor.)
3. A kiválasztott formációk 2023. június 15-én 10.00 és 19.00 óra között lépnek színpadra.
4. Minden színpadra lépőnek 15 perc áll rendelkezésére a beállásra, majd maximum 15 perc a három saját dal bemutatására, így összesen mindenkinek fél óra áll rendelkésre.
5. A zsűri értékelési szempontjai: hangszeres tudás (0-10p), szöveg, mondanivaló (0-10p), egyediség (0-20 p), szubjektív összkép (0-10 p)

Nyeremények:

A győztes indulási jogot szerez az ÖRÖM A ZENE 2024. évi döntőjében, ahol 4 millió forintos egyedi pályázati támogatást nyerhet az NKA Hangfoglaló Programtól.
Fellépés (tiszteletdíjjal) városi rendezvényen.
Stúdiófelvétel keveréssel és mastering-gel.
Tárgyi nyeremények az AudMax, és az Op-Art optika jóvoltából.
Az esemény az Öröm a Zene Tehetségkutató sorozat részeként, az NKA Hangfoglaló Program támogatásával jön létre.
A versenyről minden információ a folyamatosan frissülő Facebook esemény alatt lesz megtalálható.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 06. 08.
430 éve hunyt el Balassi Bálint. Tiszteletére Csörsz Rumen István zenetanár és kutató egy hat órás énekelt vers összkiadást készített.
2024. 06. 06.
A Cimbiózis Trió és a Concerto Budapest égisze alatt működö Ligeti Ensemble közös lemeze, a Responses to Ligeti megkapta a Citizen Jazz ÉLU. Az album kiadója a BMC.
2024. 05. 27.
„Az ’Üvegvilág’ című kislemezem az eddigi életem átfogója. Igyekeztem belecsempészni olyan elemeket, amelyek örök életemre elkísérnek..."
2024. 05. 27.
Hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót június 9-én a Kobuci kertben.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink