Formabontó újdonsággal érkezik az OliverFromEarth!

2020. 09. 14.

Magyarország egyik legtehetségesebb zenei formációja, Patocska Olivér és Barabás Dávid duója ismét egy látvány- és hangzásvilágában is minőségi anyaggal jelentkezett. Az új szám nem csak a dalszöveggel, hanem a hozzá készült klippel is feszegeti a határokat. Olivér nem titkolt célja, hogy a „Gondolatok” által arra bíztassa az embereket, hogy  a nézzenek a dolgok mögé és törekedjenek arra, hogy minél komplexebb képet kapjanak a világról.

„Mi a valóság? Honnan tudja a kíváncsi, érdeklődő, hogy melyik információ az, ami hiteles? Egyáltalán azzal foglalkozik, amivel kellene? Mivel kellene érdemben foglalkozni? Szabad-e az átlag ember, vagy csak az illúziójában él a szabadságnak?”- teszi fel a kérdéseket az énekes. A „Gondolatok”-ban ezekre is keresi a választ, miközben a verzéken át a véleményét sem rejti véka alá.
„A művészet szépsége a szubjektivitás! A videóklip egy társadalomkritika, a világ három legismertebb politikusát használtuk eszköznek, nőt is, férfit is, egyik és másik oldalról is, hogy ne a személyekre fókuszáljunk, hanem arra, amit mondani szeretnénk”- mesélte Olivér.

A frontembert a 2013-as X-Faktor-ban ismerhették meg a nézők a ByTheWay együttes tagjaként. A műsor történetének legsikeresebb zenekara második helyezést ért el a tehetségkutatóban, és vált a közönség egyik abszolút favoritjává. A verseny után nem sokkal Olivér kilépett a bandából, majd 2015-ben visszatért a zenei szcénába, ezúttal már Barabás Dáviddal közös formációjával.

Az OliverFromEarth sikere azóta is töretlen: a rádiók előszeretettel pörgetik zenéiket, BLR-rel közös „A világ az enyém” című szerzeményük 2019-ben elnyerte a Budapest a Fiatal Tehetségekért díjat is, „Lófejű” című szerzeményük pedig már mintegy félmilliós megtekintést generált a YouTube-on. Tavaly óta pedig minden hétköznap a képernyőről is visszaköszönnek a srácok, hiszen a nagysikerű Mintaapák című sorozat már jól ismert főcímdalát is ők készítették.

Olivérék kreativitásának tényleg csak a képzelet szab határt, nézzétek meg a klipet!

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink