Felemelő szerzeménnyel jelentkezik Audiopoeta, a Magyar Rádió gyermekkórusa kíséri

2021. 03. 11.

Igazi életutat jár be Belényi Mihály legújabb dalában. A „Sosem halunk meg” klasszikus Audiopoeta tartalom, fülbemászó refrénnel és őszinte, sokatmondó tartalommal.
„Azt gondolom, hogy amíg az ember életben van és igazán él, egy kicsit elhiszi, hogy a szám címe igaz is lehet. Persze, maradjunk racionalisták, erre ugyan vajmi kevés az esély, de egy kicsit mégis igaz. Amit teremtünk, amit alkotunk, az a halálunk után is életben tarthat”- fejti ki Misi. A refrénben a Magyar Rádió bájos gyermekkórusa van segítségére, és Puskás Gyöngyi kórusvezető vezényelt. A dalszöveg nem légből kapott, az énekes soraihoz személyes szálak is kötődnek.

„Elég sok embert elvesztettem akár fizikailag, akár érzelmileg az életem folyamán. Ennek ellenére ugyanúgy ott élnek Ők a fejemben, a lelkemben, ez már így lesz a halálomig. Azt gondolom, hogy az ember különböző módon ugyan, de a maradandóságra törekszik. Házat épít, festményt fest, zenét kreál, belekarcolja a szerelme nevét egy fába, egy kicsit ott akarja hagyni a nyomát az utókornak. Ezáltal akarunk egy kicsit halhatatlanok maradni. Vagy hinni, hogy azok lehetünk”- magyarázza.

A „Sosem halunk meg” nem érkezhet klip nélkül, amiben Audiopoeta valódi időutazáson megy keresztül és egy bájos hangú gyermekkórus kíséri útján. A forgatókönyv Misi fejéből pattant ki, aki ezúttal társrendezői minőségben is dolgozott. A videó igazi ritkaság, hiszen vágatlan felvételen keresztül mutatja be az életutat.

„Nagyon szeretem ezt a stílust, mert a néző jobban belekerülhet az adott szituációba, egyszerre szerettem volna az idő állandóságát és múlását szemléltetni. Talán a végeredményen alig látszódhat, de nagyon nagy önfegyelmet és összhangot igényelt a felvétel, nagyon szoros volt a "koreográfia". Ismét nagyon jó stáb állt össze, és annál nincs is jobb, mint mikor úgy dolgozik az ember, hogy közben látja a társain, hogy ők sem munkaként tekintenek a projektre, hanem belerakják szívüket, lelküket. Mindig igyekszem megteremteni egy forgatás alkalmával azt a légkört, hogy ez ne "csak" egy forgatás legyen, hanem egy élmény is. Úgy érzem ezúttal is sikerült”- teszi hozzá mosolyogva Misi. 

A fiatal Audiopoetat Misi unokaöccse, Belényi Miklós alakítja, míg az idős Belényi szerepét Frank Dezső vállalta.
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
2024. 03. 31.
A Konyha zenekar több szerzeménye kelt már önálló életre és lett kapaszkodó emberek életében, a legnagyobb ilyen jellegű utat a Fábián Juli emlékére írt "Földrevaló" című daluk járta be.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink