Eső a Dunakanyarban - Szesztay Dávid négy számos koncertfelvétele

2020. 12. 19.

A nemrég bezárt verőcei Forrás kávézó fő okozója a Dunakanyar divatba jövetelének. Most egy melankolikus igényes koncerttel búcsúzunk tőle. A kávézó teraszán játszó zenekar mögött folyó Duna a legjobb vizuális kíséret ehhez a zenéhez. A börzsönyi erdő bevágott képei lágyan erősítik a dalok hatását. 

Szesztay Dávid zenész/zeneszerző neve ismerős lehet a Kiscsillag zenekarból vagy a Santa Diver nevű jazz formációból, de számos film és színházi zene is fűzódik a nevéhez. 2018-óta koncertezik és jelentet meg dalokat szólóelőadóként is. Most egy live sessionnel jelentkezett, amit még szeptemberben rögzített zenekarával Verőcén a Forrás Irodalmi Kávézó teraszán, közvetlenül a Duna mellett. 

"Annyira szép ez a vidék, hogy úgy éreztem kár lenne csak minket filmezni ahogyan zenélünk, úgyhogy megkértem Kiss Gergőt, aki a képfelvételeket és az utómunkát is csinálta, hogy használjon felvételeket a környékről is. Így is tett, számos drón és lassított felvételt készített a Dunáról, a Börzsönyről és a környező vidékről, szerintem nagyon szép lett a végeredmény." 

Négy dalt játszottak el, ebből kettő (Fekete, Késő) szerepel majd Dávid márciusban megjelenő új lemezén, az Elindul és a Jóbarát című dalok a Dalok bentre debütáló albumáról vannak, amik közül az elsőhöz Lovasi András írt szöveget. 

"Az új lemez jövő év elején fog megjelenni, színesebb, bátrabb lesz, mint az első nagyon várom már, hogy végre befejezzem, az utolsókat simítom rajta." 

Dávid eddig megjelent lemezeit ITT tudod letölteni.


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink