EFOTT július 10. és 14. között a Velencei-tó, Sukoró

2024. 07. 08.

 Az idei EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lesz, a központi gondolata pedig a digitalizáció, az innováció, a fenntarthatóság és a zöld energia felhasználása. A fesztivált, amely az egyetemi közösségek egyik legfontosabb nyári találkozási pontja, július 10. és 14. között rendezik meg a Velencei-tó partján, olyan előadók részvételével, mint Azahriah, Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk vagy éppen a Punnany Massif.

A legtartalmasabb nappali programlehetőségeket szeretné kínálni az EFOTT a nyári zenei fesztiválok közül, nyitva a családok felé is. 14 év alattiaknak, szülői felügyelettel ingyenes lesz a belépés, és új, önálló jegytípust is bevezet a fesztivál a nappali eseményeire: több mint 100 aktivitással, több mint 20 egyetem részvételével és több mint 40 kipróbálható sportággal várja az érdeklődőket július 10. és 14. között a Velencei-tó partján.

 

„Elsősorban műszaki vívmányokat mutatunk be a fesztiválon, digitalizáció és fenntarthatóság témakörben. Különféle kiterjesztett valóság-megoldásokkal, applikációkkal is találkozhatnak a látogatók. Bemutatkozik a Smart Flower, vagyis az okos napraforgó is, amely a nap irányának megfelelően forog és gyűjti a napenergiát. Az így termelt energiát 100 százalékban felhasználjuk, például mobiltelefonok töltésére” – fogalmazott Kovács Levente, a házigazda Óbudai Egyetem rektora.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 09. 02.
Ősztől újra indul a masterclass-sorozat a Lumen Kávézóban. A témák a szlovákiai könnyűzenei piac és a magyar produkciók külföldi érvényesülése.
2024. 08. 28.
A Coca-Cola SZIN augusztus 28-31. között tíz zenei helyszínen több, mint 200 fellépővel és megannyi más programmal idén is...
2024. 08. 21.
A "Csendes Partner" 2004-ben jelent meg az UGAR kiadónál, amely olyan, nemzetközileg sikeres előadókat futtatott be, mint Yonderboi és Zagar. Vilmos is szép karriert épített, a fent említett dal például a CSI Miami amerikai sorozatban is szerepelt.
2024. 08. 21.
A Magyar Kultúra Kiadó jelentette meg, a Dalok.hu terjeszti. Sikerült lejjebb ásniuk a brazil zene gyökerei felé, ugyanakkor három olyan dal is helyett kapott az albumon, amely hozza a huszadik század Afro Jazz és Samba hatásait.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink