Danube Sounds - Nemzetközi kollaboráció zenészek, zeneszerzők, producerek számára

2021. 03. 19.

A kiválasztott csapatok Grammy-díjas producerrel dolgozhatnak együtt a dalok véglegesítésén, mielőtt kiadásra kerülnek egy régiós promóció keretében. A jelentkezők, amellett hogy kapcsolati hálójukat szélesítik, a közép-európai zeneipari szcéna elismert szereplőitől tanulhatnak.

Releváns tapasztalattal rendelkező, feltörekvő énekeseket, zenészeket, zeneszerzőket, producereket ösztönöz együtt alkotásra a Danube Sounds. A résztvevők határokon átívelő formációkat (szupergroupok, featuringek) alakítva online dolgozhatnak a nevezni kívánt demókon. A jelentkezők, amellett hogy kapcsolati hálójukat szélesítik, a közép-európai zeneipari szcéna elismert szereplőitől tanulhatnak.

A kiválasztott dalokat Steve Dub ötszörös Grammy-díjas producerrel vagy Mo Hauslerrel – akik többek közt Lily Allen, Moby, The Chemical Brothers, Snow Patrol vagy a One Direction számára producereltek – vehetik fel végleges formájában az A38 stúdiójában májusban, ami a program által promotált EP-n jelenik meg júniusban.

Miért éri meg a programba jelentkezni?
A Danube Sounds egyedülálló lehetőséget biztosít új szakmai kapcsolatok kiépítésére és későbbi projektek, kollaborációk megalapozására. A résztvevők a határokon átívelő kapcsolataik révén új potenciális közönséghez jutnak el. A részvétel önmagában rengeteg fejlődési lehetőséget rejt, a kiválasztott dalok szerzői pedig világszerte elismert szakemberekkel dolgozhatnak együtt.

Jelentkezési határidő: 2021. április 30.
A Danube Sounds részben az Európai Bizottság Music Moves Europe programjának támogatásával valósul meg. 
További részletek a weboldalon: https://danubesounds.eu/
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 04. 06.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert Szesztay Dávid a saját projektjében a harmadik oldalát mutatja. Atmoszférikus, izgalmas hangszereléseket és szép dalokat hallunk ezen a lemezen.
2021. 04. 05.
Ki ne hallott volna már a rendkívüli hangú jazz-énekesnőről Body Magdiról, akit életpályája kezdetén a „magyar Suzi Quatroként” is aposztrofáltak.
2021. 04. 04.
2021. április 24-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram - Magyar Zenei Díjat.
2021. 04. 02.
Meghirdették az idei 7 szamurájt, vagyis a zsűri összetételét. Idén Portugáliában lesz a világzenei expó. Nehéz időket éli a zeneipar, ilyenkor még fontosabb a közösség fenntartása, a kiút közös keresése.
2021. 04. 02.
A dalt éneklő francia-magyar származású Izabella Caussanel különleges hangjával és előadói személyiségével az elmúlt években beírta magát a világzenei színtér élvonalába. A zenekart pedig jelölték idén Fonogram-díjra.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink