CAFUNÉ - Latin-amerikai boldogság és édes melankólia

2023. 05. 26.

A Cafuné zenekar repertoárjában a tradicionális dél-amerikai gitárzene különleges darabjai foglalnak helyet. Akusztikus hangzásukban egy olyan hagyományt kívánnak folytatni, melynek képviselői Dilermando Reis, Augusto Garoto, Baden Powell és Luiz Bonfa. Az autentikus hangzást fokozza Pataki Anna énekhangja, aki ritkán hallható természetességgel interpretálja e stílust portugál és spanyol nyelven. A lüktető samba és a lágy bossa nova világa a hatvanas évek jazz klubjainak világát idézi vissza.

A Dalok.hu terjesztésében megjelent Cafuné zenekar második lemezének címe: Inspiração (Inspiráció). A zenekar kivétel nélkül olyan brazil zenéket dolgoz fel, melynek előadásához elengedhetetlen e zenei nyelv hiteles tolmácsolása. Az alapjában véve gitárcentrikus csapat az idei évtől Cseh Balázzsal egészült ki, aki az ütőhangszerek mellett cavaquinhon is játszik.

Az első album (Primeiro) anyagához képest a zenekar érezhetően nagyobb ívet jár be, mindezt azonos műfajon belül. 

Az albumon megtalálható három stílus mellett, amely a choro, bossa nova és a samba, hallható egy klasszikus zenei feldolgozás (Villa-Lobos: Modinha), illetve egy saját hangszerelés (Horas). 

Pezsgés, elegancia, virtuozitás, szabadság, melankólia, vidámság, mindez egy albumon. 
A Cafuné zenekar második lemezén nemzetközi szinten is ritkán hallható brazil muzsika hallható. 

Tagok:
Pataki Anna - ének, hegedű
Stummer Márton - gitár
Orbán György - bőgő
Richter Ambrus - dob
Cseh Balázs - ütőhangszek

A zenekar első lemeze 2022. tavaszán jelent meg Primeiro címmel és elérhető az online zenemegosztókon.

Az új albumot ITT találod a zenei megosztókon.
 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink