Bujdosó János - Sorry but⁠ yes

2024. 07. 06.

Európa Kiadó, Kistehén, Pop Iván, Kiss Erzsi Zene, Chakra Hacker és sok más formáció után (és alatt) most nagyzenekari felállásban jelent meg Bujdosó János gitáros ⁠új lemeze, Sorry but⁠ yes címmel.

Egy filmzenei megrendelésből lett album új zenekart is hozott magával. A szerző így mutatja be a big bandet és az új lemez irányát a közösségi oldalán:

„Lett egy új zenekarom. Nem feltétlenül mindennapos dolog ez, úgyhogy mondhatnám, hogy örülök, és mondom is. Vannak fúvósok (a karban a fiammal is), ütőhangszerek, billentyű, úgyhogy végre újra elindulhatott nagyban a hangszerelés, ami ugye a Bujdosó Trió felállásban nem volt lehetséges, kavalkád van tehát, és ez jó. A műsor nem olyan súlyos, mint a Trió zenéje, talán könnyedebbnek mondanám, néhol soulos vagy afros ízekkel (is) „operál”, ennek ellenére nyitott agy továbbra is szükséges a befogadáshoz – még ha VÁJT FÜL nem is, nehogy elijesszek valakit, ha azt sugallnám, hogy NEHÉZ a zene, mert nem az.” 

„Minden taktusban, minden szólamban ott munkál a kisördög, a hangzás vérforraló” – írja a Magyar Narancs, később „egészen elbűvölő boogaloo-jazz” –t emleget, majd kijelenti, hogy a „a kicsattanó jókedv és a zenélés öröme átsüt minden kottafejen”. „Stílus-magasiskolát mutat be új lemezén a magyar alternatív zenei világ különleges alkotója, Bujdosó János” – olvasható a HVG-n, amelynek szemfüles tudósítója a név nélküli zenekar eleddig első koncertjén is járt, és benyomásait így fogalmazta meg: „az esemény igazi fiesztává kerekedett, ahol az ínyenc élőzene-fogyasztó közönség ismét meggyőződhetett arról, hogy Bujdosó János előadóként, mini big bandje karmestereként ugyanolyan utánozhatatlan, mint zeneszerzőként”.

A ZENEKAR TAGJAI:
Bujdosó János – gitár
Bujdosó Áron – trombita
Kálmán András – billentyű
Koncsecskó Péter – dob
Pettik Ádám – ütős hangszerek
Szerető Dániel – basszus
Szögi István – harsona
Haaz Imre – szaxofon

Két hete beszélgettünk Jánossal a Dalok-Galopp műsorunkban az elmúlt harminc évéről és természetesen az új albumról is. ITT tudod meghallgatni az adást.
ITT eléred a Dalok.hu terjesztésében megjelent lemezt a digitális platformokon.
Itt pedig egy klip róla:


 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 09. 02.
Ősztől újra indul a masterclass-sorozat a Lumen Kávézóban. A témák a szlovákiai könnyűzenei piac és a magyar produkciók külföldi érvényesülése.
2024. 08. 28.
A Coca-Cola SZIN augusztus 28-31. között tíz zenei helyszínen több, mint 200 fellépővel és megannyi más programmal idén is...
2024. 08. 21.
A "Csendes Partner" 2004-ben jelent meg az UGAR kiadónál, amely olyan, nemzetközileg sikeres előadókat futtatott be, mint Yonderboi és Zagar. Vilmos is szép karriert épített, a fent említett dal például a CSI Miami amerikai sorozatban is szerepelt.
2024. 08. 21.
A Magyar Kultúra Kiadó jelentette meg, a Dalok.hu terjeszti. Sikerült lejjebb ásniuk a brazil zene gyökerei felé, ugyanakkor három olyan dal is helyett kapott az albumon, amely hozza a huszadik század Afro Jazz és Samba hatásait.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink