Budapest Jam - Európa Jazzhíd

2008. 04. 30.
Időpont: 2008. május 1. 11:00 – 02:00
Helyszín: szabadtéri színpad a pesti alsó rakparton a Columbus Jazzklub és a Vigadó tér között, majd a Columbus Jazzklub, Bp. Vigadó tér 4. sz. kikötő
2008. május 1. 12:00 – 13:00
Borbély Műhely, vendég: Jens Winther – trombita
 
 
Május elseje a fiatalabbaknak már nem a felvonulás-liget-sör/virsli hagyományát jelenti, hanem az Európai Unióhoz való csatlakozás évfordulóját, amely immár hagyományosan jazzünnep is. A Vigadó tér alatti pesti alsó rakparton felépített, ingyenesen látogatható színpadon a magyar jazz kiemelkedő alakjai koncerteznek ezen a napon délelőtt 11 órától éjfélig, izgalmas és egyedi produkciókat hozva létre a zenekaraikhoz meghívott európai szólistákkal. A fesztivál külföldi vendégszereplői lesznek a trombitás Jens Winther Dániából, a sokoldalú fiatal gitáros Andreu Zaragoza Spanyolországból, az izraeli zongorista-professzor-fesztiváligazgató Dan Gottfried, az Ausztriában élő brazil Alegre Corréa, Joe Zawinul gitárosa, az angol szaxofonos Mornington Lockett és a szintén brilliáns szaxofonos Rosario Giuliani, Olaszországból.

A magyar jazzisták közül a színpadon köszönthetjük többek között Szakcsi Lakatos Bélát, Dés Lászlót, Borbély Mihályt, Oláh Kálmánt, Horváth Kornélt, Fekete-Kovács Kornélt. A fiatalabb generáció képviselőjeként hallhatjuk Tzumót, Bolla Gábort, vagy a legifjabbak közül Fenyvesi Márton-Borbély Miklós kvintettjét. A fesztivál este 9-kor a Columbus Jazz klubban folytatódik, majd éjfél után a fesztiválon résztvevő muzsikusok örömzenélésével végződik.
A Borbély Műhely Fenyvesi Márton-Borbély Miklós kvintettjét váltja a színpadon, tovább erősítve azt a szokásossá váló helyzetet, hogy két Borbély is szereplője ugyanannak a programnak. Részletes program: http://www.majazz.hu/jazzhid2008/program.htm
 
Közreműködők:
Borbély Mihály – szaxofon, tárogató
Jens Winther – trombita
Szabó Dániel - zongora
Horváth Balázs – bőgő
Baló István – dob
 
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink