Bagpackers fesztivál

2007. 03. 14.
Március 16-án, a pénteki napon a rock-és punk zene kap főszerepet, este nyolc órától indul az őrületes koncertfolyam. A nagyszínpadon elsőként az Ankou zenekar csap a húrokba, a négytagú banda első lemeze 2000-ben jelent meg, több ízben is vendégei voltak már a Backpackers’ Festivalnak. Őket az Alvin és a Mókusok követi a színpadon. Alvinék pályája töretlenül ível fölfelé, ezen a koncerten is bebizonyítják, hogy a punk örök és halhatatlan. A basszusgitárros lány, Viki rövid szünet után visszatért a bandához. A mókusok után a Junkies ad koncertet, hazánk egyik legszínesebb rockcsapata húzós programot ígér.
A kávézószínpadon este kilenctől négy remek rockbanda ad koncertet: fellép a Garden of Eden, a Variola, The Grenma, a Neverland; a koncertek után pedig reggelig Dj. Zero nyomja a zenéket.

Március 17-én, szombaton főként az alternatív rockzene és a tánczene kedvelőire számítunk, de ezen a napon is a fesztiválra minden évben jellemzően műfaji korlátok nélkül zajlik a program. A második nap első fellépője a nagyszínpadon az Üllői Úti Fuck. Ők a fesztivál keretein belül mutatják be a várva várt új albumukat, melynek címe: „A gyengébbek kedvéért”. A jövőre húsz esztendős együttes a most megjelent új lemez dalai mellett olyan régi nagy slágereivel készül, mint a „Bocikám”, vagy az „Esküvő”.
Utánuk a ColorStar koncertje következik. Zenéjük minden lábat megmozgat, egyre nagyobb közönségtáboruk minden alkalommal önfeledten táncolja végig a ColorStar koncertjeit, amely minden alkalommal vizuális elemekkel, vetítésekkel egészül ki, azzal a céllal, hogy a zenekar fellépéseit összművészeti eseménnyé emelje.
Aztán a Backpackers’ fesztiválok hagyományaihoz híven a Korai Öröm veszi birtokba színpadot, hogy tovább kalauzolja a fesztiválközönséget egy nem létező nép zenéjében, a pszichedelikus-rock koncert diavetítésekkel és projektációval válik igazán teljessé.
Utánuk még a Romániából érkező TündérGround kezd egy hatalmas buliba. A héttagú, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi srácokból álló zenekar három éve alakult. A fiúk a jazz, a klasszikus zene, a progresszív rock, illetve a népzene irányából közelítenek valamihez, melynek hatására fesztiválozókban a bulizási reflex szokott bekapcsolni. Teljesen egyedi hangzásvilág, és magas színvonalú zenei tudás jellemzi a zenekart, no meg az, hogy jócskán megtáncoltatják minden alkalommal a hallgatóságot.
A kávézószínpadon este kilenctől három különböző zenei stílust játszó zenekar, a fiatal, de rendkívül tehetséges Sonar, a Szekeres András nevével fémjelzett, elsőlemezes Stereomik és a jazzrockos tánczenét játszó Mantra Porno koncertezik. Napfelkeltéig még Dj. Onoff táncoltatja a VII. Backpackers’ Spring Festival közönségét.

Napijegyek mindkét napra elővételben 2200 Ft-os áron válthatók a Gödör Klub kávézójában (Bp. V., Erzsébet tér), az After Music Clubban (Bp. VII., Nyár u. 6.), illetve rendelhetők honlapunkról. A fesztivál napjain a helyszínen 2500 Ft-ba kerülnek a jegyek.
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink