A Sex Pistols is a Sziget idei fellépői között

2008. 03. 13.

Fellép az idei Szigeten a legendás Sex Pistols együttes, amely először ad koncertet Magyarországon; mostanra igent mondott a szervezőknek a Kaiser Chiefs, Róisín Murphy, valamint Lauren Harris is - jelentette be Vető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke szerdán.

A hetvenes évek legendás brit zenekarát, a Sex Pistols-t sokan tartják minden idők legnagyobb hatású punkegyüttesének. A Pistols rövid fennállása során mindössze egy nagylemezt adott ki (Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols), de nem ritkán botrányba fulladó koncertjeivel, újszerű stílusával és számaival szinte sokkolta a brit könnyűzenei életet. A zenekar a kilencvenes években állt össze újra, és - noha a basszusgitáros, Glen Matlock két éve már a Sziget vendége volt - Magyarországon augusztusban lépnek fel először együtt.

A Kaiser Chiefs 2004-es bemutatkozó albumának (Employment) megjelenése óta az egyik legsikeresebb és legtöbbet játszott brit gitárzenekara. A leeds-i együttesről - mely nevét furcsa módon egy dél-afrikai futballcsapattól kölcsönözte - úgy tartják, a szigetország legjobb beat/pop-hagyományainak örököse.

Öt éve a Moloko énekeseként már járt a Szigeten az ír származású  Róisín Murphy. Az azóta már szólókarrierjét építő énekesnő azóta is a nemzetközi popzenei élet egyik legkedveltebb előadója, augusztusban a nagyszínpadon találkozhatnak vele hazai rajongói.

Valódi különlegességnek ígérkezik, hogy az Iron Maiden nulladik napi koncertjét a banda basszusgitáros-főnökének, Steve Harris-nek a lánya, Lauren Harris és zenekara vezeti fel. Lauren karrierje nemrég indult, de annál ígéretesebb: noha kezdetben titokban tartotta, ki is édesapja, együttesével már végigjárta a legnevesebb fesztiválokat - említette érdekességként a Sziget sajtófőnöke.

Az idei fesztiválra már kaphatóak a napijegyek és a bérletek, május 15-ig a tavalyi elővételes áron.

(MTI)

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
2024. 04. 12.
Csordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indul, április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel.
2024. 04. 02.
A Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) 10 közép- és délkelet-európai zenei szervezet kezdeményezése, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa Programja társfinanszíroz 5 évre.
2024. 04. 02.
Megjelent az új Besh o droM lemez, amelyen a már megszokott balkáni virtuóz dalok mellett gypsy swinget hallunk eszperantó énekkel, marokkói dallamokat és egy Bródy János feldolgozást. Mindezt még rockosabban és nagyon beshodromosan.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink