A Killing Eve és a Rockhajó music supervisoraival is találkozhat majd az, aki idén részt vesz a BLEND-en

2021. 03. 30.

Online eseményként folytatja tavaly megkezdett munkáját a BLEND. Az egynapos szakmai meetup mottója továbbra is „ahol a film és a zene találkozik”, hiszen a programot 2020-ban a Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programja és a Hangfoglaló Program közösen hívta életre. A cél a hazai zenei és filmes alkotók közös platformjának megteremtése. Mutatjuk a teljes programot!

Zenészeket, producereket, filmrendezőket, music supervisorokat és menedzsereket egyaránt vár az immáron második alkalommal megrendezésre kerülő BLEND eseménye április 8-án. A program a pandémiás helyzetre való tekintettel ezúttal online streamen lesz követhető. Az NFI és Hangfoglaló Program közös kezdeményezése szakmai előadásokat, listening sessiont, speed meeting lehetőséget, és egész napos, élőben követhető filmzeneszerző workshopot kínál.

A BLEND ez alkalommal is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a résztvevők megismerhessék a hazai együttműködési modelleken túl a nemzetközi kollaboráció lehetőségeit. Ebben idén Nick Angel (Rockhajó, Vaskabátok, Bridget Jones, Holiday) és Catherine Grieves (Killing Eve, Trigonometria, Sing Street, Sosem voltál itt) music supervisorok segítenek, akik a Guild of Music Supervisors közreműködésével kapcsolódnak az eseményhez.

Tematikáját tekintve a program igyekszik olyan fókuszt találni, amely a pandémiás helyzetben is használható és praktikus tudásbázis alapját adhatja. Szó lesz az Artisjus és a Filmjus tevékenységéről, a filmes atmoszférateremtés zenei eszközeiről, az Apagyi-Lantos módszerről, illetve a filmrendező és a zeneszerző közötti kommunikációról. Többek között olyan szakemberek közreműködésével valósul meg idén a BLEND, mint Mundruczó Kornél (Pieces of a woman, Fehér isten) és Szimler Bálint (Balaton Method) filmrendezők,  Balázs Ádám (Testről és lélekről, Mindenki, Utóélet), Szabó Dániel, Kalotás Csaba (Fekete Kefe) és Hodován Milán zeneszerzők, vagy éppen Vitáris Iván és ZSÜD, akik a könnyűzene előadóművészi oldalát képviselik majd az eseményen. A szakmai előadásokat követően az epizodikus szerkesztési mód hagyományairól is lesz szó – a záróbeszélegtés a Mozikliptől a Balaton Methodig, és azon túl címet kapta. Ezt követően a BLEND regisztrált résztvevőinek lehetősége lesz Tímár Péter 1987-es klasszikusát újra megnézni.

A részletes program elérhető a BLEND honlapján és a Facebook eseményben, hangolódásképp pedig a szervezők összeállítottak egy saját lejátszási listát kedvenc filmzenei élményeik alapján, ami elérhető itt.

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 10. 27.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert zenész új albuma személyes és hiteles. Ennyi már elég lenne a mai utánérzéssel teli világban, de ezenkívül profi és fülbemászó is.
2024. 03. 16.
A csapat tavalyi jubileumát egy összművészeti est keretein belül a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ csodálatos színháztermében ünnepelte.
2024. 03. 09.
A Kiscsillag és a Santa Diver tagja, a Kispál vendégzenésze jövő szerdán koncertezik a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett új zenekarával.
2024. 03. 03.
„Egy bulizós éjszakán jelent meg bennünk az ötlet, mi lenne, ha tényleg forgatnánk arról egy klipet, amit csinálni szoktunk, ha együtt vagyunk és elkezdünk táncolni, borozni." A címet egy kommentből kölcsönöztük a YouTube-on.
2024. 03. 03.
Ha szívesen alapítanál nemzetközi zenekart olyan zenészekkel, akikkel a Balatonon találkozol először, és eltöltenél velük öt napot egy koncertműsor összerakásához, jelentkezz a programra március 15-ig!
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink