A Killing Eve és a Rockhajó music supervisoraival is találkozhat majd az, aki idén részt vesz a BLEND-en

2021. 03. 30.

Online eseményként folytatja tavaly megkezdett munkáját a BLEND. Az egynapos szakmai meetup mottója továbbra is „ahol a film és a zene találkozik”, hiszen a programot 2020-ban a Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programja és a Hangfoglaló Program közösen hívta életre. A cél a hazai zenei és filmes alkotók közös platformjának megteremtése. Mutatjuk a teljes programot!

Zenészeket, producereket, filmrendezőket, music supervisorokat és menedzsereket egyaránt vár az immáron második alkalommal megrendezésre kerülő BLEND eseménye április 8-án. A program a pandémiás helyzetre való tekintettel ezúttal online streamen lesz követhető. Az NFI és Hangfoglaló Program közös kezdeményezése szakmai előadásokat, listening sessiont, speed meeting lehetőséget, és egész napos, élőben követhető filmzeneszerző workshopot kínál.

A BLEND ez alkalommal is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a résztvevők megismerhessék a hazai együttműködési modelleken túl a nemzetközi kollaboráció lehetőségeit. Ebben idén Nick Angel (Rockhajó, Vaskabátok, Bridget Jones, Holiday) és Catherine Grieves (Killing Eve, Trigonometria, Sing Street, Sosem voltál itt) music supervisorok segítenek, akik a Guild of Music Supervisors közreműködésével kapcsolódnak az eseményhez.

Tematikáját tekintve a program igyekszik olyan fókuszt találni, amely a pandémiás helyzetben is használható és praktikus tudásbázis alapját adhatja. Szó lesz az Artisjus és a Filmjus tevékenységéről, a filmes atmoszférateremtés zenei eszközeiről, az Apagyi-Lantos módszerről, illetve a filmrendező és a zeneszerző közötti kommunikációról. Többek között olyan szakemberek közreműködésével valósul meg idén a BLEND, mint Mundruczó Kornél (Pieces of a woman, Fehér isten) és Szimler Bálint (Balaton Method) filmrendezők,  Balázs Ádám (Testről és lélekről, Mindenki, Utóélet), Szabó Dániel, Kalotás Csaba (Fekete Kefe) és Hodován Milán zeneszerzők, vagy éppen Vitáris Iván és ZSÜD, akik a könnyűzene előadóművészi oldalát képviselik majd az eseményen. A szakmai előadásokat követően az epizodikus szerkesztési mód hagyományairól is lesz szó – a záróbeszélegtés a Mozikliptől a Balaton Methodig, és azon túl címet kapta. Ezt követően a BLEND regisztrált résztvevőinek lehetősége lesz Tímár Péter 1987-es klasszikusát újra megnézni.

A részletes program elérhető a BLEND honlapján és a Facebook eseményben, hangolódásképp pedig a szervezők összeállítottak egy saját lejátszási listát kedvenc filmzenei élményeik alapján, ami elérhető itt.

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 04. 06.
A Kiscsillagból és Santa Diverből ismert Szesztay Dávid a saját projektjében a harmadik oldalát mutatja. Atmoszférikus, izgalmas hangszereléseket és szép dalokat hallunk ezen a lemezen.
2021. 04. 05.
Ki ne hallott volna már a rendkívüli hangú jazz-énekesnőről Body Magdiról, akit életpályája kezdetén a „magyar Suzi Quatroként” is aposztrofáltak.
2021. 04. 04.
2021. április 24-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram - Magyar Zenei Díjat.
2021. 04. 02.
Meghirdették az idei 7 szamurájt, vagyis a zsűri összetételét. Idén Portugáliában lesz a világzenei expó. Nehéz időket éli a zeneipar, ilyenkor még fontosabb a közösség fenntartása, a kiút közös keresése.
2021. 04. 02.
A dalt éneklő francia-magyar származású Izabella Caussanel különleges hangjával és előadói személyiségével az elmúlt években beírta magát a világzenei színtér élvonalába. A zenekart pedig jelölték idén Fonogram-díjra.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink