A Csendes-óceántól az Atlanti óceánig

2007. 12. 03.
Egy dal utazik az éteren keresztül, miután 40 évvel ezelőtt rögzítették egy Salamon-szigeteki kis faluban. A "Rorogwela" című Baegu népdalról van szó, egy idős asszony által énekelt altatóról.
Azóta a dallam jólismertté vált; olyan nevek készítettek hozzá zenét mint a Deep Forest, Jan Garbarek, vagy nemrégiben a kanadai Existence Records fogott össze elektronika mestereket, és 16 zenész közreműködésével megjelentette a "Deep Forest Sweet Lullaby Remixed" albumot.
Gerák Andrea gyöngéd éneke két másik verzióban hallható, a spanyol Ángel Orós (Cambridge 2003) zenéjével, bejárva a világot olyan weboldalakon mint a YouTube, Last FM, SoundClick.
A "Rorogwela Sunset Mix" szerepelt az Electrical Language Podcast 100. adásában, amely heti félórás podsafe indie zene Gábor Kovács összeállításában, Angliából (Hampshire). Akusztikus számokat ugyanúgy élvezhetünk a műsorban, mint elektronikát vagy indie rockot. Az Electronic Language Podcast jó zenét játszik például Magyarországról, Izlandról, Máltáról, Svédországból csakúgy, mint az Egyesült Királyságból, Észak-Amerikából, Ausztráliából vagy Új-Zélandról.
Az AMPed, az Association of Music Podcasting (Zenei Podcast
Szövetség) hivatalos podcastja, sok-sok minőségi podcast műsorának legjobbjaiból leszűrt heti összeállítás, szintén kiválasztotta ezt a számot, és a 102. adásban játssza. Andrea saját maga mutatja be a dalt.
 
Hivatkozások:
---
MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 04. 28.
Nem a hangszereiket nézik, nem a közönséget és nem a pénztárat. Ilyen zene akkor születhet, amikor néhány tehetséges ember távolba néz, és tekintetük valahol a horizonton túl találkozik.
2024. 04. 16.
“Fel a fejjel!” hangzik a jól megszokott bíztató szólam. "Bolyki Balázs és a B4" vadonatúj dalában, valahogy ez a mondat most mégis megtelik igazi tartalommal.
2024. 04. 16.
Rocktörténeti tény, hogy ez a bizonyos album 1993-ban készült el, és akkoriban még a jó öreg magnó kazettának örülhettünk, mert hát ez volt vagy a bakelit.
2024. 04. 14.
Lemezajánló: VENI - Escaping game (Hunnia Records) a kedvenc külső szerzőnk, Szabó János tollából. "füge fölött függőágyban"
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink