„Az egyediséget keressük, nem a következő rádió slágert” - Telekom Electronic Beats 2024

2024. 06. 21.

Több mint 1000 jelentkezés, ebből 33 dal került a válogatásra, amelyek a szivárvány minden árnyalatában, sőt, még annál többen is megmutatják, hogy van élet a kereskedelmi rádiók szűkös kínálatán túl is.

A koronavírus-járvány idején még egy, a bezártságra adott felszabadító válaszként indult, mára a harmadik köréig jutott el SZELEKTOR projekt, amiben az ország legizgalmasabb új zenéinek keresése a cél.

Idén már ezernél is több dal érkezett be a felhívásra. Ezek közül a napokban megjelent háromlemezes válogatásra összesen 33 zene került fel, amik a szivárvány minden árnyalatában, sőt, még annál többen is megmutatják, hogy van élet a kereskedelmi rádiók szűkös kínálatán túl is: a tengermélytől a felemelőig széles hangulati spektrumon húzódó, kifejezetten ötletes, sőt, többségükben a nemzetközi porondon is megállni képes dalok születtek.

A POP, CLUB és XPERI (kísérleti) albumok a címünknek megfelelően bemutatják a feltörekvő (és nemcsak) szcénát Magyarországon. 


Idén először rövid videó kategóriában is hirdettek nyerteseket, amik a Spotify-on kísérik vizuálisan az egyes zenéket: zed zara animációja a POP lemezhez társul, Atosé a CLUB kategóriához, Edőcs Zsófié Laurie dalához, Deli Baal organikus káprázata pedig az XPERI lemezhez.

Az elbírálásban ezúttal a Telekom Electronic Beats tagjain (Papp László, Vereczkey Ákos, Unger András) kívül részt vett popzenei kategóriában az üstökösként feltört Дeva, Kun Bálint a Carson Comából, a színész-énekes Miller Dávid, a beérkezett klubzenéket Sobek, Technokool és Sikztah értékelték, a határokon átívelő, kísérletezőbb darabokat pedig az Exiles kiadó képviseletében Kolbenheyer Erik (Exiles), Iamyank és a 2022-es válogatásról mára a zsűrikanapéra katapultált Emcsi. A videó kategória zsűrije a tavaly először megrendezett INOTA Fesztivál fényművészeti és vizuális programjának kurátora, Besnyő Dániel, és Vermes Orsolya, a Klipszemle alapítója és főszervezője volt.

 

MEGOSZTÁS

További hírek

2023. 11. 28.
Mintha megtörtént volna a generációs váltás a magyar jazzben. Új, magabiztos nemzedék jött, tisztelik a hagyományokat, de nem tartják be a stílusok közötti határokat. Egyik képviselőjük Orbay Lilla
2024. 10. 13.
Lehet jobb, mint amikor két ember szerelméből születik új zene? És ha ez a két ember két különböző kultúra gyermeke, még izgalmasabb az eredmény.
2024. 10. 08.
2019-ben hódították meg a magyar közönséget, tavaly a Budapest Arénában adtak telt házas koncertet, idén már - közkívánatra - az MVM Dome színpadára tér vissza a Gianluca Ginoble, Piero Barone és Ignazio Boschetto alkotta Il VOLO együttes.
2024. 09. 30.
A southern rock műfajban tevékenykedő Asphalt Horsemen új albummal jelentkezett.
2024. 09. 30.
Pár napja jelent meg a Sonic Bear Punch zenekar legújabb viedó klipje "Minden visszaszáll" címmel, de év végéig még várható újabb megjelenés.
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesülj a legújabb megjelenésekről, olvass exkluzív zenei híreket és interjúkat, hallgasd meg podcastunkat!

Támogatóink

Partnereink