Biczokrecords free beatjei – szabad felhasználású groove-ok egy invenciózus producertől.

2021. 02. 07.

Bicók Norbert klasszikus zongorát és zeneelméletet tanult a Makói Magán Zeneiskolán, mellette már 8 éves kortól elkezdett saját dalokat komponálni. A könnyűzenéből főként a keményebb vonalak motiválták. Szerette a techno elvontabb ágait és teljesen odáig volt The Prodigy-ért. Mivel ezek nagyon távol álltak attól, amit a zenesuliban tanítottak, ezért mélyebb tanulásba kezdett.

Felnőttként mindig zenei területen dolgozott. Sokfelé hangmérnökösödött, hangosított és felvételeket készített. A munkái során számos zenésszel ismerkedett meg, akikkel aztán valamilyen formában mindig újra és újra összehozta a sors. Ismertebb neveknek „ghost producerkedett”. Azokban a projektekben, ahol az előadó nem tartozott nagyobb menedzsmenthez ott azért szerepelhetett a neve. Ilyenek pl. a Bottah Rankin (régen Bottah B.) reggae és dub zenei projektek, Biczok&Joe Grayson, Relax 5.1. Társaival az elsők között volt, akik Dolby Digital Surround hangzású koncertet adtak. A Danubian Stork projekttel nyugtató meditációs és relaxációs zenéket készít.
Néhány éve megalapította a saját kiadóját, a Biczokrecords-ot. 

„Tavasszal mikor elérte hazánkat is a járvány, szerencsésebb helyzetben voltam, mint a régi kollégáim, bajtársaim, mivel ebben az időszakban csak hobbiként űztem a zenét. Aztán az ősszel többen is megkerestek, hogy tudnék-e zenealapokat készíteni, mert lenne dalszöveg ötlet, de egyelőre fizetni nem tudnak… Kaptam az alkalmon, mivel érdekel a newschool hip-hop, trap-es vonal és állandó tanulásban vagyok. Kitaláltam, hogy hogyan tudnám a kellemest a hasznossal összekötni. A tanulás alatt rengeteg zenei ötlet végezné a fiók mélyén. Ezért október végén indítottam egy Youtube csatornát, ahová minden pénteken 20:00-kor kiteszek egy zenei alapot, beatet. Ezeket bárki ingyenesen felhasználhatja, ha kér rá engedélyt és feliratkozik a csatornára. Ezzel segítem azokat a szerzői vénával rendelkező énekeseket, rapereket, akiknek egy vízjelnélküli, jogtiszta zenei alapra van szükségük. Januárban ebből az első negyedév termését jelentettem meg „Free Beats Vol. I.”  cím alatt.”

Ez az album a Dalok.hu terjesztésében jelent meg a napokban. 

Bicók Norbert itt nem áll meg, már dolgozik a második összeállításon hip-hopos barátainak. Újszerű módokat talál arra, hogy új kapcsolatokat építsen a zenében és más zenészeket is segítsen.

„Ha a Biczokrecords  Youtube csatornám eléri az 1000 feliratkozót, akkor egy pályázatot fogok kihirdetni. A lényege az, hogy szöveget kell írni és előadni az alapra. A 10 legjobb felkerül az oldalra és amelyik a legtöbb szavazatot gyűjti be 1 hónap alatt, azt hivatalosan megjelentetem.” 

Ajánljuk a "Free Beats Vol. I" válogatást rapperekenk, hip-hoppereknek és azoknak, akik új ötletekre vadásznak a beatek terén. A Dalok.hu-n veszteségmentes FLAC formátumban is letölthető, így 2550 Ft-ért egy lemeznyi stúdió minőségű alapot kapnak a vásárlók.

MEGOSZTÁS

További hírek

2021. 02. 17.
Az idén 10 éves Program minden évben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatalnak adott lehetőséget ingyen tökéletesíteni a zenei tudását.
2021. 02. 26.
A miskolci garázsbandából a DAL színpadáig menetelő, többszörösen díjnyertes zenekar vadonatúj dallal csal mosolyt az arcunkra.
2021. 02. 22.
Február 3-án a Dalok Galopp vendége volt Gerdesits Ferenc, a Marlboro Man zenekar frontembere. Két új maxi CD-vel érkezett és jelezte az ötödik Marlboro Man nagylemez február végi megjelenését is. Most meg is jelent
2021. 02. 22.
A szervezők módosították Vörös István zenekaros koncertjének dátumát. Az eredetileg márciusban, a MOM Kulturális Központba meghirdetett koncert új időpontja 2021. október 9., helyszíne változatlan.
2021. 02. 20.
Jakab Péter „Nem Fontos Személy” című lemeze egy tipikus Covid zene – lassú és elmélyült. „Ópiumos altatók” csokra, sadcore, “búvalbaszott, avarrugdosó album” – így jellemzi munkáját a szerző.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a friss eseményekről és akciókról!

Támogatóink

Partnereink